10 Toppers in de webshop tussen €25 – €50,-

/, Nieuws uit de webshop/10 Toppers in de webshop tussen €25 – €50,-

10 Toppers in de webshop tussen €25 – €50,-

Ben je op zoek naar een handpop in de prijsklasse tot €50,- en zie je door de bomen het bos niet meer? Voor een ieder die moeite heeft met het maken van een keuze in het grote aanbod wil ik hier onder een aantal suggesties geven die ik echt aanraders vind. In de vorige blogs heb ik al poppen besproken tot 10 euro en tot 25 euro, wanneer je een budget hebt van maximaal 50 euro komen hier een aantal heel interessante handpoppen bij want in deze prijsklasse zie je meer poppen van Living Puppets en dierpoppen van Folkmanis verschijnen. Zowel Living Puppets als Folkmanis behoren tot de topmerken in handpoppen-land, ze zijn totaal verschillend maar leveren beiden prachtige handpoppen van een goede kwaliteit op waar je jarenlang plezier van zult hebben. In deze prijsklasse kom je ook de duurdere exemplaren van The Puppet Company tegen en dat komt vooral omdat ze óf een stuk groter óf een stuk gedetailleerder zijn.

Welke handpoppen zou ik je aanraden wanneer je 50 euro te besteden hebt?

Nou, ga er maar even voor zitten want hier komen ze in willekeurige volgorde en niet op prijs gerangschikt.

Manfred de haas, een sokpop van Living Puppets voor €28,90

Manfred vind ik een absolute aanrader en misschien wel de leukste sokpop die Living Puppets gemaakt heeft. Manfred kwam, zag en overwon met zijn lange wiebeloren, zijn lange tanden en zijn ietwat schele blik. Die schele blik is kenmerkend voor de sokpoppen en de dierpoppen van Living Puppets, ze hebben het allemaal in meerdere of mindere mate en daar kom ik zometeen nog even op terug. Manfred is door zijn uitstraling en zijn zachte materiaal heel aaibaar, grappig en uitnodigend. Ik ben nog niemand tegengekomen die hem eng vond of niet met hem wilde praten. Het leuke van Manfred (en van vrijwel alle sokpoppen) is dat hij, door zijn formaat, makkelijk meegenomen kan worden in een handtas of jaszak en overal tevoorschijn kan komen om in gesprek te gaan met wie dan ook en door zijn voorkomen verschillende eigenschappen kan krijgen: wil je er een pop met een spraakgebrek van maken, een pop die als een Zoeff de haas voorbij komt, een pop die wat onzeker is door zijn schele blik, zijn lange tanden en zijn lange oren? Zeg het maar….het kan allemaal met Manfred. Hij is incl. zijn oren 43 cm lang en kost €28,90.

De schele blik van de sok- en dierpoppen van Living Puppets, een nadeel of toch niet?

Ik heb de afgelopen jaren regelmatig discussies met klanten gehad over de schele blik van de sok- en dierpoppen van Living Puppets; niet iedereen blijkt die blik te kunnen waarderen en/of vindt dat een handpop rechte ogen moet hebben. Het argument wat daarbij wordt aangevoerd is dat kinderen (of volwassenen) zich niet serieus genomen voelen wanneer een pop je niet recht aan kijkt en dat de schele blik van de pop hem minder bruikbaar maakt omdat er sneller om gelachen zou worden. Persoonlijk deel ik die mening niet, ik zie in onze showroom juist dat kinderen de dierpoppen van Living Puppets omarmen en helemaal geen last hebben van die schele oogjes. Ik zie ze er hele verhalen tegen vertellen en zie dat deze dierpoppen door kinderen veel vaker gekozen worden dan de dierpoppen van andere merken die we verkopen. De dier- en sokpoppen van Living Puppets zijn niet natuurgetrouw, dat is ook niet de opzet van het merk, Living Puppets maakt graag muppet-achtige poppen die doen denken aan een dier maar niet realistisch zijn. Aaibaarheid, vriendelijkheid, laagdrempeligheid en een goede bespeelbaarheid staan bij hen in een hoog vaandel en die schele blik is voor hen een bewuste keuze, ze hebben de afgelopen jaren al een concessie gedaan m.b.t. de ogen, voorheen waren ze nog veel scheler, en minder dan het nu is gaat het niet worden. Ik kan me daar goed in vinden want ik vind de schele blik niet alleen erg aandoenlijk, de poppen erg toegankelijk maar ben ook blij met de kansen die ik er via deze poppen, helemaal gratis, bij krijg:

  • Ik kan via mijn pop aan de slag met ‘anders zijn’ en ontdekken hoeveel kinderen daar over te vertellen hebben
  • Ik kan  via mijn pop laten zien dat ik anders dan anderen kan zijn maar daar niet persé onder hoef te lijden
  • Ik kan via mijn pop oefenen met weerbaarheid en gezond sociaal gedrag
  • Ik kan mijn pop inzetten om te werken aan acceptatie van de verschillen tussen jezelf en de ander

Een schele pop is geen zieligerd en wordt juist een heel krachtig instrument wanneer hij heel goed weet wie hij is, wat hij kan, zichzelf goed genoeg kan vinden en kan accepteren in zijn anders zijn. Misschien iets om mee te nemen in je overdenking bij het bekijken van handpoppen. Nu weer verder met de handpoppen tot 50 euro.

Het boomhuis, een speelset van The Puppet Company voor €35,95

Het boomhuis van The Puppet Company is de meest verkochte speelset van dit merk en dat komt vooral omdat het echt een leuk ding is wat makkelijk in meerdere thema’s gebruikt kan worden, goed gemaakt is en er zoveel verhalen mee uitgespeeld kunnen worden dat kinderen er niet snel op uitgekeken raken. De set bestaat uit een stevige stoffen boom met een deurtje en een paar gaten in de stam waar 6 beestjes uit tevoorschijn kunnen komen: een koolmeesje, een eekhoorn, das, egel, uil en een vos, buiten de vos zijn dat allemaal vingerpopjes en ze passen allemaal door de deur of door een gat in de boom.  Doordat er meerdere popjes bij deze set zitten kunnen ook meerdere kinderen er samen mee spelen. De verhalen bij deze set kun of zelf bedenken, of je gebruikt een verhaal of prentenboek. Het kan allemaal. De boom is 29 cm hoog en kost €35,95.

De bruine muis van Folkmanis voor €27,95

De bruine muis van Folkmanis lijkt op het eerste gezicht helemaal niet bijzonder maar is dat zeker wel want het is een heerlijk zachte, goed bespeelbare, soepele handpop die prachtig is wanneer hij tot leven komt. Het soepele materiaal maakt dat deze muis veel uitdrukking krijgen kan in zijn kop maar ook in de rest van zijn lijf. Deze muis doet niet onder voor de bruine rat, een andere topper van Folkmanis en is qua souplesse te vergelijken met de witte rat van dat zelfde merk. De bruine muis heeft een mooie en vriendelijke uitstraling en zal het niet alleen goed doen in een klas, groep of een-op-een sessie, maar zal ook zeker effect hebben bij activiteiten met bijvoorbeeld dementerende ouderen. Hij is rond de 20 cm groot (excl. staart) en kost €27,95.

Sammy de schildpad van Living Puppets voor €45,95

Sammy mag in dit overzicht niet ontbreken want dat is al jaren een van de toppers van Living Puppets. En terecht want Sammy heeft niet alleen een erg goede en vriendelijke uitstraling, hij is ook nog eens erg goed bespeelbaar, kan zich in zijn schild terugtrekken of zijn schild helemaal uittrekken. Dat hij om die reden veel gebruikt wordt m.b.t. sociaal-emotionele onderwerpen mag voor zich spreken. Sammy is het mooist wanneer hij bij zijn bespeling wat tegendruk krijgt zodat hij niet in de lucht op een arm zwabbert, dit geldt overigens niet alleen voor Sammy maar voor vrijwel alle dierpoppen, tegendruk bij de poten of op het lijf en de pop dicht bij je houden maakt hem echt mooier om naar te kijken en vergroot zijn bespeelbaarheid. Bij Sammy ziet dat er zo uit: https://youtu.be/bYHgc-FB0k8. Van Sammy is ook een kleinere uitvoering verkrijgbaar, kleine Sammy, en hoewel deze kleine uitvoering qua kleur misschien wel wat mooier is, is hij qua bespeling echt wel een heel stuk krapper dan de grote Sammy en om die reden voor veel volwassenen niet zo geschikt. Sammy is 54 cm groot en kost €45,95.

Babyraaf van Living Puppets voor €37,95

Net als Sammy is ook de babyraaf een topper, hij heet babyraaf omdat hij op twee manieren bespeeld kan worden: als lange sok (zoals hiernaast afgebeeld) of als raaf in het ei. Dat ei zit aan de binnenkant aan hem vastgenaaid en kan naar buiten gevouwen worden, zijn lengte wordt dan ongeveer gehalveerd. Toch is hij als lange sok het leukst. De kracht van babyraaf is dat hij, op een gebogen arm, een prachtig geheel vormt met zijn bespeler en door zijn lange lijf (en het feit dat het eigenlijk een sokpop is) een heel beweeglijke kop heeft. Tel daar een hele soepele snavel bij op en je hebt een handpop met enorm veel mogelijkheden. Babyraaf is zo’n pop die op een plaatje helemaal niet tot zijn recht komt, daarom heb ik ook van hem een filmpje gemaakt: https://youtu.be/lIf95wp-JTI  Babyraaf is erg harig, 48 cm lang (uit het ei) en kost €37,95.

De marionet vogels van The Puppet Company voor €35,95

Velen van ons kennen ze nog wel uit hun eigen jeugd, zo’n grote vogel aan touwtjes waarmee jezelf of je vader/moeder dan een voorstelling probeerde te geven. En vaak viel dat nog niet mee, een beetje laten wiebelen ging nog wel maar om de vogel echt te laten lopen moest je toch wel wat oefenen. Bij de hedendaagse marionetten is dat niet anders, al zijn ze wel beter geworden. De marionetten van The Puppet Company hebben bijvoorbeeld allemaal touwtjes die losgehaald kunnen worden van het speelkruis en dat zorgt er voor dat de touwtjes veel minder vaak in de knoop raken maar ook dat afzonderlijke onderdelen van de vogel los van het kruis kunnen bewegen en dat geeft je als bespeler veel meer mogelijkheden. Ik wil hier de grote vogels er uit lichten omdat die zo lekker groot en opvallend zijn en het ook goed zullen doen in het theater of voor een filmpje. Ze zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleurstellingen, waarvan de blauw/groene het meest populair is. De vogel is een meter hoog en daarmee niet geschikt voor bespeling door jonge kinderen (die zijn er in lengte te klein voor), hebben verzwaarde poten waardoor ze goed kunnen stappen, zijn echt harig en kosten €35,95 per stuk.

The Funky Monkeys van The Puppet Company vanaf €36,50

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet kapot was van The Funky Monkeys toen ik ze voor het eerst op een plaatje zag maar toen ik er een paar liet komen merkte ik dat ze in het echt veel leuker zijn dan op het plaatje. Niet alleen vanwege hun vrolijke kleuren, want er zitten ook ‘gewone’ chimpansees en oerangs in de serie, maar vooral vanwege hun bouw; ze hebben allemaal erg lange armen en benen die ze moeiteloos om je nek kunnen zwaaien waardoor er een heel mooi beeld ontstaat en er ook vrijwel gelijk interactie is tussen jezelf en de aap. Een aap heeft natuurlijk apenstreken die je gebruiken kunt om de komische hoek op te zoeken of de toegankelijkheid te vergroten. The Funky Monkeys zijn 60 cm groot en verkrijgbaar in de kleuren rood, oranje, blauw, groen  en er zijn in deze grootte ook een chimpansee en een oerang oetan verkrijgbaar. De chimpansee en de oerang oetan zijn overigens ook nog in de XXL versie verkrijgbaar, die zijn, als je het mij vraagt, nóg leuker en zijn 80 cm groot. Bij deze serie wil ik nog wel opmerken dat ze erg harig zijn, als je dat liever niet hebt kun je beter iets anders kiezen.

Oom Ulf een dierpop van Living Puppets voor €39,95

Een ieder die ons al een poosje volgt weet dat oom Ulf één van mijn persoonlijke favorieten is, ik vind het altijd een beetje flauw om te zeggen maar ik heb Ulf zelf ook en wil er nooit maar dan ook echt nooit meer afstand van doen. Ulf komt niet goed tot zijn recht op een plaatje, die moet je ‘aan het werk’ zien, die moet je met zijn bek zien klapperen, met zijn lijf zien wiebelen en op een arm zien zitten. En zelfs als ie aan het werk is weet je nog niet met wat voor een beest je precies te maken hebt. Maakt dat wat uit? Voor mij niet, Ulf is Ulf en helemaal goed zoals hij is, kijk zelf maar: https://youtu.be/OYYm6Yo5H68 Net als bij babyraaf maakt de manier waarop Ulf op de arm zit hem erg beweeglijk en een mooi onderdeel van het geheel, wat ook fijn is aan Ulf is zijn soepele lijf en dat zijn lange bek goed gevormd, maar niet heel stug is waardoor die makkelijk gevormd kan worden. Ulf is 50 cm lang en kost €39,95.

De slak van Folkmanis voor €37,95

De slak van Folkmanis is een klassieker onder de handpoppen en nog steeds een van de meest verkochte Folkmanis poppen. En terecht want de slak is misschien heel eenvoudig in zijn uitvoering, hij maakt dat dubbel en dwars goed wanneer hij tot leven komt. De schelp van de slak is stevig en goed gevormd, de slak zelf is veel soepeler en dat werkt in de praktijk erg goed want de soepele slak kan zich makkelijk in zijn slakkenhuis terugtrekken en daar ook weer met weinig moeite uit vandaan komen. Wat de slak extra leuk maakt is dat ook de voelsprieten te bespelen zijn waardoor je meer met de kop doen kunt dan op het eerste gezicht lijkt. De slak is een pop die veel voorkomt binnen de natuureducatie maar is ook in veel praktijken van speltherapeuten en kindercoaches te vinden. Hij is 27 cm groot en kost €37,95.

Hein de haan en/of Herta de hen van Living Puppets voor €48,90 per stuk

Hein de haan en zijn vrouwelijke tegenhanger Herta de hen staan al vanaf het moment dat ze uitkwamen (in 2006) in de top 10 van meest verkochte dierpoppen. Bijna iedereen die op zoek gaat naar een wat grotere kip- of een haan handpop en daar iets meer voor uit kan geven komt bij Hein en Herta uit of tot de conclusie dat dit echt het leukste kippenduo is dat bestaat. Wat maakt ze dan precies zo leuk? Hun uitstraling, het formaat en de manier van bespelen. Hein en Herta zijn 60 cm groot en dat maakt hen tot forse kippen, ze zijn goed gevuld en hebben alles wat een kip een kip maakt en een haan een haan. Het enige wat Herta niet kan is een echt ei leggen maar daar kun je natuurlijk ook weer mee spelen. Hein en Herta hebben een goed gevormde en goed te bespelen snavel en hebben ook handingangen in hun beide vleugels waardoor ook deze te gebruiken zijn. Ze kosten €48,90 per stuk.

En hiermee ben ik aan het einde gekomen van het rijtje handpoppen die ik zou aanraden in deze prijsklasse. In een volgende blog laat ik de aanraders tot €70,- langskomen.

Ik duik nu weer het magazijn in en ga nog wat nieuwkomers fotograferen (altijd leuk) en hoop dat ik je met dit blog een beetje geholpen heb.

By |2018-01-30T19:00:07+00:00november 16th, 2016|0 reacties

About the Author:

Ik werk al meer dan 25 jaar elke dag met handpoppen. Vooral omdat de mogelijkheden van de handpop me fascineren, inspireren en raken. Ik ben sinds 2004 de eigenaar van Handpop.nl en in die hoedanigheid niet alleen bezig met het samenstellen van een mooie collectie handpoppen maar ook met de verschillende toepassingen van de handpop.

Laat een reactie achter

december 2018
Z M D W D V Z
« nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
X