5 Leuke niet-handpop cadeautjes tot 25 euro

/, Nieuws uit de webshop/5 Leuke niet-handpop cadeautjes tot 25 euro

5 Leuke niet-handpop cadeautjes tot 25 euro

Meer dan 95% van het aanbod in de webshop bestaat uit handpoppen en daarnaast zijn er een aantal artikelen die geen handpop zijn maar die wel gerelateerd zijn aan de handpop of goed samen met de handpop gebruikt kunnen worden. In dit blog wil ik 5 artikelen bespreken die het werken met de handpop leuker of makkelijker maken óf het meer inhoud geven. Wellicht zit er een leuk cadeautje voor Sinterklaas of kerst bij.

Het stopbord voor €5,50

Een stopbord kan gebruikt worden tijdens de verkeersles maar is ook een prima attribuut om grenzen aan te geven. Om die reden is het stopbord ooit in onze webshop opgenomen. JaNee heeft er een paar blogs over geschreven ook, zie: Dit wil ik wel en Dit wil ik niet. Het is heel effectief om via een handpop aan de slag te gaan met sociaal-emotionele vaardigheden omdat de pop én een veilige gesprekpartner voor kinderen is én kan laten zien hoe hij/zij het doet, op welke manier hij/zij grenzen aangeeft en op welke manier hij/zij dat formuleert. De handpop is bij voorkeur niet de braverik of degene die het allemaal weet maar is net als het kind aan het zoeken en uitproberen, hij/zij doet het dus niet alleen maar goed of alleen maar verkeerd, dat zou een heel ongeloofwaardige pop opleveren. Heb je nog een paar euro over wanneer je aan het bestellen bent, denk dan eens aan het stopbord, daar heb je veel aan en hij kost maar €5,50.

De gele bodywarmer voor de menspop van 65 cm voor €16,95

De menspop van 65 cm past kinderkleding in de maat 68 en dat maakt dat elke pop moeiteloos verkleed kan worden en in elk jaargetijde met andere outfits voor de dag kan komen. Dat is ook één van de dingen die de poppen zo interessant maken voor kinderen en gebruiken in een klas of groep. De afgelopen jaren heeft Living Puppets een groot aantal kledingstukken uitgebracht en is met bijna net zo veel kledingstukken ook weer gestopt. Wij voorzien dat er nog meer kledingstukken verdwijnen gaan en dat is helemaal niet zo erg want er is veel aanbod in de genoemde kledingmaat. De enige kledingstukken die echt handig zijn om te hebben voor een grote menspop zijn een jack, of een winterjas, of een bodywarmer en een goed shirt. En, én, én mag natuurlijk ook maar met 1 jas met handingangen en een neutrale bodywarmer kom je heel ver en kun je eindeloos blijven combineren in alle seizoenen. Ik noem deze kledingstukken omdat Living Puppets met de productie ervan gestopt is, als de voorraden op zijn, zijn ze niet meer te krijgen.

De verkleedsets van Melissa & Doug voor €18,95

De verkleedsets van Melissa & Doug horen eigenlijk niet in ons aanbod thuis maar we vonden ze zó leuk dat we ze een kans hebben gegeven in onze webshop. Ze blijken niet alleen kinderen te passen maar ook de menspop van 65 cm kan ze aan, ze zijn dan wel een beetje oversized maar ach….een kniesoor die daar over valt. Wat de mogelijkheden zijn van de combinatie menspop-verkleding heb ik al eerder hier beschreven. De verkleedsets van Melissa and Doug zijn stuk voor stuk mooi gemaakt en allemaal voorzien van attributen die bij de rol horen, ze zijn erg volledig en zullen het spel van kinderen zeker stimuleren. Tot het einde van dit jaar (en zolang de voorraad strekt) zijn de sets in de aanbieding, normaal kosten ze €26,95 en nu €18,95. Doe er je voordeel mee.

De handleiding “de handpop als pedagogisch hulpmiddel” voor €12,95

“Hoe doe je nou? Hoe begin je met een handpop?” is de vraag die mij het meest gesteld wordt als het gaat om het werken met een handpop. Denk niet dat je de enige bent die niet weet hoe hij/zij met een pop starten moet of de enige waarbij de eerste kennismaking op een grote teleurstelling is uitgelopen terwijl je toch echt heel enthousiast was en had bedacht wat je ging doen. Het is waar dat kinderen gefascineerd zijn door de aanwezigheid van een pop maar een fabeltje dat het allemaal vanzelf gaat als je eenmaal een pop hebt. Het werken met een pop is een vaardigheid op zich en het heeft tijd nodig om daar in thuis te geraken en er alles uit te halen wat er in zit. Dát er veel in zit is zeker maar hoe haal je dat er uit, hoe pak je het aan en wat kun je beter nalaten? Daar gaat de handleiding “De handpop als pedagogisch hulpmiddel” over, het is een handreiking die niet alleen in gaat op gebieden waarbij je de pop gebruiken kunt maar je ook laat zien op welke manier je een handpop een geloofwaardig karakter geeft, wat wel en niet werkt in een groep of bij jongere/oudere kinderen en op welke manier je je pop elke keer weer nieuwe inhoud kunt geven zodat hij interessant blijft voor de kinderen en je er jaren mee uit de voeten kunt. De handleiding is geschreven vanuit de dagelijkse praktijk en vóór de dagelijkse praktijk van de beginnende of al wat gevorderde bespeler die de handpop als hulpmiddel binnen het onderwijs, de kinderopvang, de hulpverlening, de thuissituatie of andere situatie waarbij pedagogisch handelen en/of educatie een rol speelt. De handleiding is uitgegeven op A4 formaat, heeft een hardcover, 74 pagina’s en kost €12,95.

Een standaard voor de menspop voor €14,95

Een menspop kan op een stoel of kast zitten, je kunt hem opbrengen in een tas maar hij kan ook rechtop staan met behulp van een speciaal voor de menspop ontwikkelde standaard. De handingang in het hoofd wordt over de dwarsverbinding van de standaard geplaatst en de pop staat rechtop. Héél handig wanneer je foto’s wilt maken van de pop maar ook handig om hem een eigen plek te geven. Het is helemaal geen ingewikkeld ding en ook heel makkelijk zelf te maken maar voor wie daar geen zin in heeft kan natuurlijk altijd kiezen voor de standaard waarin Living Puppets voorziet. De standaard is 60 cm hoog en is helemaal gemaakt van hout, de staander is met een schroef op het voetstuk gemonteerd en het voetstuk zorgt voor de stabiliteit van het geheel. Voor de menspop van 45 cm is geen standaard ontwikkeld maar ik weet uit ervaring dat die te realiseren is door 20 cm van de staander van deze standaard af te zagen. De standaard kost €14,95.

Het volgende blog in deze reeks zal gaan over handpoppen in de prijscategorie tussen €25 en €50 en zal later deze week gepubliceerd gaan worden.

 

By |2018-01-30T19:00:24+00:00november 14th, 2016|0 reacties

About the Author:

Ik werk al meer dan 25 jaar elke dag met handpoppen. Vooral omdat de mogelijkheden van de handpop me fascineren, inspireren en raken. Ik ben sinds 2004 de eigenaar van Handpop.nl en in die hoedanigheid niet alleen bezig met het samenstellen van een mooie collectie handpoppen maar ook met de verschillende toepassingen van de handpop.

Laat een reactie achter

X