Basisworkshop “De handpop als hulpmiddel binnen de hulpverlening”

/Basisworkshop “De handpop als hulpmiddel binnen de hulpverlening”
Basisworkshop “De handpop als hulpmiddel binnen de hulpverlening”2017-03-14T10:00:40+00:00

In deze 3,5 uur durende workshop leert u de basisbeginselen van het interactief werken met handpoppen. Het interactief werken met een handpop is niet te vergelijken met poppenkastspelen of rollenspelen waarbij het verhaal de inhoud vormt. Dat wat wij u tijdens deze workshop willen leren heeft vooral te maken met het creëren van een geloofwaardig wezentje wat actief onderdeel is van uw dagelijkse praktijk; een karaktertje met een eigen persoonlijkheid, een eigen belevingswereld, een eigen geschiedenis, eigen plannetjes en eigen behoeften. Een karaktertje wat u gaat inzetten om kinderen (of volwassenen) te helpen zich te uiten, oplossingen te vinden, weerbaarder te worden, gebeurtenissen een plek te geven, etc.

Tijdens deze workshop gaan we het medium handpop nader beschouwen en ontdekken aan welke voorwaarden de pop moet voldoen om door kinderen als geloofwaardig en veilig te worden ervaren. We gaan aan de slag met het vormen van een laagdrempelig en communicatief karakter wat alle mogelijke onderwerpen aan kan kaarten, een karaktertje waar kinderen zich in kunnen herkennen, waar ze zichzelf bij kunnen zijn en zichzelf bij durven te uiten. De pop neemt uw rol niet over, maar zal een aanvulling gaan worden op uw eigen handelingsplan en daar een rol binnen krijgen.

U zult tijdens deze workshop ervaren dat het interactief werken met een handpop veel meer een kwestie is van inspringen op situaties dan van techniek. Techniek blijkt geen voorwaarde om een geloofwaardige handpop te creëren, enthousiasme wèl. Om deel te kunnen nemen aan deze workshop is het niet nodig dat u ervaring heeft met het spelen met poppen.

Voor wie is deze workshop?

  • (Spel)therapeuten.
  • (Kinder)coaches.
  • Rouw- en verliesbegeleiders.
  • IB-ers/RT-ers.
  • (Specialistisch) verpleegkundigen.

Deze workshop is gericht op het inzetten van een handpop in een (meestal) een op een situatie waarbij sprake is van een hulpvraag.

Wat komt er aan de orde?

Welke pop past het best bij u en uw situatie, welke overwegingen spelen daarbij mee?
Welke handelingen kan een pop uitvoeren, hoe beweegt de pop, welke handelingen en bewegingen maken een pop geloofwaardig?
Wie is het wezentje wat u in uw handen houdt? Wat heeft hij/zij te vertellen?
We gaan niet buikspreken en voor ons doel is dat ook niet nodig, maar de pop krijgt wel een eigen stem. Hoe doet u dat?
Hoe introduceert u een handpop? Wat is de functie van de handpop tijdens uw sessie? Wat kan een pop allemaal doen tijdens een sessie? Wat zijn de valkuilen?
Welke inhoud kan de pop aanbieden en hoe doet hij/zij dat? Hoe kunt u de handpop inzetten om kinderen (maar ook ouderen) te activeren, uit te dagen, te laten vertellen? Wat zegt de handpop wel/niet? Welke materialen kunt u gebruiken om het effect/het laagdrempelig zijn van de pop te vergroten?

De workshop wordt gegeven door Helen Meurs

Deze workshop kan gegeven worden op een door u gekozen locatie of, bij een groepsgrootte van maximaal 14 personen, op onze locatie in Elst.

Informeer naar de mogelijkheden

De workshop kan helemaal worden afgestemd op uw organisatie, de leervragen en behoeften van deelnemers, specifieke doelgroepen of problematiek en de beschikbare tijd. Wij gaan aan de slag met uw wensen en sturen u geheel vrijblijvend een offerte en een voorstel voor het inhoudelijke programma.

Wanneer er al poppen aanwezig zijn kunt u die meenemen en daarmee oefenen. Wanneer er nog geen poppen aanwezig zijn oefenen de deelnemers met de poppen die we meenemen. Na afloop van de workshop is het mogelijk om poppen te kopen met een korting van 10% op de adviesprijs.

Wilt u deze workshop boeken of heeft u nog vragen over de kosten en/of mogelijkheden van deze workshop? Stuur dan een mail met uw vragen en/of een aantal data waarop de workshop plaats zou kunnen vinden naar info@handpop.nl. We nemen daarna contact met u op om de mogelijkheden door te spreken.

oktober 2018
Z M D W D V Z
« sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
X