Basisworkshop “De handpop als pedagogisch hulpmiddel”

/Basisworkshop “De handpop als pedagogisch hulpmiddel”
Basisworkshop “De handpop als pedagogisch hulpmiddel”2017-12-07T09:24:29+00:00

In deze 3,5 uur durende workshop leert u de basisbeginselen van het interactief werken met handpoppen. Het interactief werken met een handpop is niet te vergelijken met de zgn. poppenkastspelen waarbij het verhaal de inhoud vormt. Dat wat wij u tijdens deze workshop willen leren heeft niets met de poppenkast van doen. Maar alles met het creëren van een geloofwaardig wezentje wat actief onderdeel is van uw dagelijkse praktijk; een karaktertje met een eigen persoonlijkheid, een eigen belevingswereld, een eigen geschiedenis, eigen plannetjes en eigen behoeften. Een wezentje dat aansluit bij de kinderen waar u mee werkt en wat niets liever doet dan met die kinderen in gesprek gaan en hen op een speelse manier leerinhouden of vraagstukken aanbieden.

Tijdens deze workshop gaan we het medium handpop nader beschouwen en ontdekken aan welke voorwaarden de pop moet voldoen om door kinderen als geloofwaardig en veilig te worden ervaren. We gaan aan de slag met het vormen van een laagdrempelig en communicatief karakter wat alle mogelijke onderwerpen aan kan kaarten, een karaktertje waar kinderen zich in kunnen herkennen, waar ze zichzelf bij kunnen zijn en zichzelf bij durven te uiten. De pop neemt uw rol niet over, maar zal een aanvulling gaan worden op uw eigen handelen en daar een rol binnen krijgen.

U zult tijdens deze workshop ervaren dat het interactief werken met een handpop veel meer een kwestie is van inspringen op situaties dan van techniek. Techniek blijkt geen voorwaarde om een geloofwaardige handpop te creëren, enthousiasme wèl. Om deel te kunnen nemen aan deze workshop is het niet nodig dat u ervaring heeft met het spelen met poppen.

Voor wie is deze workshop?

  • Ouders.
  • Leid(st)ers in de kinderopvang.
  • Leerkrachten (alle bouwen/groepen).
  • Leid(st)ers kerkelijk werk.
  • Bibliothecarissen/bibliothecaressen.
  • Rt-ers, Ib-ers.

  • Kindercoaches, kindertherapeuten.

  • Hulpverleners.

  • en andere geïnteresseerden.

Wat komt er aan de orde?

Welke pop past het best bij u en uw situatie, welke overwegingen spelen daarbij mee?
Welke handelingen kan een pop uitvoeren, hoe beweegt de pop, welke handelingen en bewegingen maken een pop geloofwaardig?
Wie is het wezentje wat u in uw handen houdt? Wat heeft hij/zij te vertellen?
We gaan niet buikspreken en voor ons doel is dat ook niet nodig, maar de pop krijgt wel een eigen stem. Hoe doet u dat?
Hoe introduceert u een handpop in een groep? Hoe introduceert u de handpop in uw thuissituatie? Wat doet een pop dan en vooral…wat doet ie niet?
Wat is er voor nodig om de handpop spannend en uitdagend te houden? Welke inhoud kan de pop aanbieden en hoe doet hij/zij dat? Hoe kunt u de handpop inzetten om kinderen (maar ook ouderen) te activeren, uit te dagen, iets nieuws te leren, te laten oefenen of zich te laten uiten?

Dit is de workshop die we het meest geven, die het meest breed van opzet en inhoud is en die het best aansluit bij de praktijk van alledag. Hij wordt op onze locatie in Elst gegeven maar we kunnen hem ook op uw locatie verzorgen.

De workshop wordt gegeven door Helen Meurs

Wat kost het en waar kan ik deze workshop volgen?

De workshop kost €75,- per deelnemer, wordt gegeven op onze eigen locatie in Elst (Gld) en duurt  3,5 uur met inbegrip van een pauze.  Wanneer u zich inschrijft voor de workshop ontvangt u een bevestigingsmail, u weet zo zeker dat er een plek voor u gereserveerd is. Ongeveer 3 weken voor aanvang van de workshop ontvangt u het programma en de routebeschrijving voor de workshop per e-mail.

Wanneer u zelf een pop heeft kunt u die meenemen en daarmee oefenen. Wanneer u nog geen pop heeft kunt u oefenen met één van de vele poppen die bij ons aanwezig zijn. Na afloop van de workshop is het mogelijk om poppen te kopen met een korting van 10% op de adviesprijs.

De workshopprijs is inclusief de handleiding en toegang tot een pluscursus op onze online academy.

Reserveer plek

Een activiteit op locatie kan helemaal worden afgestemd op uw organisatie, de leervragen en behoeften van deelnemers, specifieke doelgroepen of problematiek en de beschikbare tijd. Wij gaan aan de slag met uw wensen en doen u geheel vrijblijvend een voorstel.

Wanneer er al poppen aanwezig zijn kunt u die meenemen en daarmee oefenen. Wanneer er nog geen poppen aanwezig zijn oefenen de deelnemers met de poppen die we meenemen. Na afloop van de workshop is het mogelijk om poppen te kopen met een korting van 10% op de adviesprijs.

Wilt u een workshop boeken of heeft u nog vragen over deze workshop? Stuur dan een mail met uw vragen en/of een aantal data waarop de workshop plaats zou kunnen vinden naar info@handpop.nl. We nemen daarna contact met u op om de mogelijkheden door te spreken.

oktober 2018
Z M D W D V Z
« sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
X