Dan ga je op cursus!

Stel je voor: Je hebt een handpop gekocht, toen je die uitzocht had je een idee in je hoofd: je wilde er de klas mee in, of er mee werken in de groep, hem gebruiken binnen je werk als kindercoach, hem gebruiken binnen de kinderdiensten die je verzorgt in de kerk, of misschien wilde je hem wel vooral gebruiken om je eigen kinderen mee uit de tent te lokken. Het kan allemaal met een handpop had je gelezen en je werd enthousiast, je handen ging jeuken, je zocht er één uit die je leuk vond en kon niet wachten totdat je eindelijk met je pop aan de slag kon gaan. Maar toen hij kwam bleek het aan de slag gaan met je pop niet helemaal vanzelf te gaan….

Op de één of andere manier wordt er nog vaak gedacht dat spelen met een pop kinderspel is maar in de praktijk blijkt het voor menig volwassene helemaal niet zo eenvoudig te zijn. Een paar van de vragen die mij het meest gesteld worden zijn: ‘hoe doe je dat nou? hoe begin je? hoe introduceer je hem? hoe maak je hem geloofwaardig?’ Een handpop gebruiken als hulpmiddel is een hele andere tak van sport dan een pop gebruiken ten behoeve van een verhaal of een voorstelling, in het laatste geval heb je het verhaal of script als houvast, bij de handpop als hulpmiddel heb je dat verhaal niet, heb je vooral te maken met kinderen die je uit zou willen dagen meer van zichzelf te laten zien. En om meer van kinderen te zien is er een pop nodig die iets van zichzelf laat zien en dat is best een hobbel die genomen moet worden.

In Juf Magazine (een maandblad voor juffen) staat een interview met Sylvia Frankhuizen, Sylvia werkt al jaren met handpoppen in een bovenbouw klas en is wat mij betreft een fantastische ambassadeur voor ons bedrijf omdat ze haar handpoppen zo prachtig en divers in weet te zetten binnen haar werk. Maar ook bij Sylvia ging het niet vanzelf, zij koos ervoor een workshop bij ons te komen volgen en daarna ging ze echt van start met haar pop.

Lees hier haar verhaal:

juf-p1
juf-p2
juf-p3

Méér informatie over onze workshops kun je hier vinden: www.handpop.nl/workshops/

By |2018-01-30T19:05:42+00:00oktober 20th, 2015|0 reacties

About the Author:

Ik werk al meer dan 25 jaar elke dag met handpoppen. Vooral omdat de mogelijkheden van de handpop me fascineren, inspireren en raken. Ik ben sinds 2004 de eigenaar van Handpop.nl en in die hoedanigheid niet alleen bezig met het samenstellen van een mooie collectie handpoppen maar ook met de verschillende toepassingen van de handpop.

Laat een reactie achter

X