Deze DVD helpt u bij het starten met uw eigen handpop

handpop.nl-dvd-janee-babbelt

Klik op de foto voor een impressie van de DVD

In “JaNee babbelt…” neemt JaNee u mee naar de wereld van de handpop als pedagogisch hulpmiddel. Ze laat u stap voor stap zien hoe een handpop uitgroeit tot een geloofwaardig en veelzijdig karakter. Een karakter wat vervolgens elk onderwerp bespreekbaar kan maken en elk thema, elke leerinhoud en elke activiteit aan zou kunnen bieden.

JaNee vult een bijna 2 uur durende DVD met de belangrijkste basisvaardigheden die nodig zijn om van een handpop een pedagogisch hulpmiddel te maken en doet dat op geheel eigen wijze. Al babbelend demonstreert ze niet alleen de basisvaardigheden maar geeft ze ook een goed beeld van ‘de babbelmethode” die de pop zo toegankelijk en laagdrempelig maakt voor kinderen.

Het pedagogische hulpmiddel krijgt een gezicht

Deze film is gemaakt naar aanleiding van een aantal veelgestelde vragen die we krijgen en verzoeken uit de praktijk om het werken met de handpop concreet te maken door middel van bewegend beeldmateriaal. Deze film vervangt onze handleidingen en de workshops niet, maar moet vooral gezien worden als aanvulling. Een uitwerking van basisvaardigheden in beeld, bedoeld om uw eigen avontuur met de pop op gang te brengen, te ondersteunen en op gang te houden. Maar deze film is ook gemaakt om een aantal misvattingen over de handpop uit de wereld te helpen. Want moeilijk is het niet, het gaat vooral om een manier van denken en die manier van denken via de handpop naar buiten brengen.

Welke onderdelen en vaardigheden komen aan bod in deze DVD?

In deze film demonstreert JaNee de belangrijkste vaardigheden met betrekking tot het gebruik en het tot leven komen van een handpop:

  • Ik ben een pop.
  • Het gebruik van de handen.
  • Het bewegen van het hoofd.
  • Het gebruik van de stem.
  • De pop een karakter geven.
  • Kennismaken met de kinderen.
  • En hoe nu verder…

In “JaNee babbelt…” maakt u kennis met JaNee. Ze legt ook uit waarom zij het is die in deze film aan het woord is, want het had net zo goed een andere pop kunnen zijn die met dezelfde inhoud, hetzelfde karakter en dezelfde eigenheid de hoofdpersoon had kunnen zijn. Wat dat betreft is JaNee dus inwisselbaar.

Te bekijken als geheel of in losse onderdelen

De DVD behandelt niet alleen de basisvaardigheden maar gaat ook in op de kennismaking met de kinderen én de vertaalslag naar de praktijk. Want het is leuk om een pop tot leven te roepen, maar uiteindelijk gaat het toch vooral om: ‘hoe kan ik de pop in de praktijk gebruiken en wat kan ik de pop daar laten doen?’ Ook daar besteden we in deze film aandacht aan. JaNee doet dat op de haar zo eigen ‘babbelmethode’. De film is in zijn geheel te bekijken, maar de onderdelen zijn ook apart te selecteren zodat u onderdelen net zo vaak kunt bekijken als u wilt. De DVD is bedoeld voor leerkrachten, mensen die in de kinderopvang werken, kindercoaches, hulpverleners, IB-ers, RT-ers maar ook voor ouders die de handpop in de thuissituatie willen gebruiken. De nadruk ligt daarbij wel op de handpop als pedagogisch hulpmiddel.

“JaNee babbelt” is een productie van Wonderbaarlijke Spiegels. Helen Meurs is daarbij verantwoordelijk voor zowel het idee, als de uitvoering als de totale productie.

De DVD is te bestellen via onze webshop en kost €10,95 (excl. verzendkosten).