Heel veel nieuwkomers weer

//Heel veel nieuwkomers weer

Heel veel nieuwkomers weer

De afgelopen maanden zijn er heel veel artikelen aan de webshop toegevoegd en met heel veel bedoel ik 73 stuks, een uitbreiding van meer dan 10%. De meeste nieuwkomers betreffen handpoppen die dit voorjaar verschenen zijn in de collecties van Folkmanis, Sterntaler en The Puppet Company. Daarnaast hebben we een aantal handpoppen ingekocht die niet eerder in de collectie zaten én handpoppen die we, op de valreep,  nog even onder de aandacht willen brengen omdat ze heel bijzonder zijn maar binnenkort niet meer leverbaar zijn. Omdat het om zoveel nieuwkomers gaat, ga ik ze niet allemaal bespreken maar maak ik een selectie.

Ballerina

Sterntaler kwam dit voorjaar met 5 nieuwkomers die stuk voor stuk leuk zijn en helemaal ´des Sterntalers´; vriendelijke uitstraling, mooie, zachte materialen, soepel te bespelen, heel aaibaar en bijzonder geschikt om te gebruiken bij (hele) jonge kinderen én natuurlijk de poppenkast. Wat ik persoonlijk erg leuk vind aan de nieuwkomers van Sterntaler is dat Sterntaler met de ballerina en de voetballer twee personages toevoegt die met sport en beweging worden ge-associeerd. Juist in een tijd waarin kinderen steeds minder bewegen is het goed dat er via andere wegen op het belang en vooral ook het plezier van bewegen gewezen kan worden, waarbij het natuurlijk niet alleen gaat om de te leveren prestaties.

Tijgertje cuddly tumms

The Puppet Company kwam dit voorjaar met veel nieuwkomers waarvan de serie dino’s, de cuddly tumms, de basic vogels en de babymonsters tot de 2017 collectie behoren. Al jaren merken we dat de fascinatie voor dinosauriërs blijft bestaan en dat er altijd weer vraag is naar dino’s die in meerdere of mindere mate bespeelbaar zijn. De dino’s in de serie van The Puppet Companie zijn in mindere mate bespeelbaar: alleen de bek is bespeelbaar maar dat is wat mij betreft een extraatje want ze zijn stuk voor stuk imposant, erg mooi gemaakt en een must voor iedere dinosaurus-liefhebber.

Een andere, zeer mooie nieuwe serie, zijn de Cuddly Tumms, ‘cuddly’ betekent zoveel als ‘knuffelig’ en knuffelig zijn ze. De cuddly tumms zijn een prachtige combinatie tussen handpop en knuffel, zijn goed gevuld, lekker zacht, mooi gemaakt en ongelooflijk goed geprijsd. Cuddly tumms zijn uitermate geschikt voor (hele) jonge kinderen en ook erg leuk als bijvoorbeeld kraamcadeautje. We hebben van deze serie een biggetje, een lammetje, een konijntje, een roze konijntje, een tijgertje, een leeuwtje en een beertje.

The Puppet Company is vooral bekend geworden met de serie kleurrijke vogels en heeft deze serie dit jaar verder uitgebreid met vogels in één kleur die op dezelfde leest geschoeid zijn als hun succesnummer maar iets minder bont zijn waardoor ze ook heel goed te gebruiken zijn om kinderen bijvoorbeeld kleuren te leren, of wanneer je een voorstelling maken wilt die wel kleurrijk maar niet te bont moet worden.

De babymonstertjes zijn een vondst vind ik zelf, ze lijken meer op een voetbal dan op een monster en dat maakt ze ook zo grappig. Er is waarschijnlijk geen kind dat er bang van zal worden en dat maakt ze dan weer gelijk geschikt om het te hebben over hoe het is om een anti-held te zijn, of niet te voldoen aan het beeld dat anderen van je hebben. Ze zijn verkrijgbaar in 8 verschillende uitvoeringen die allemaal een eigen, vrolijke kleur hebben.

Daarnaast hebben we ook de serie long sleeve handpoppen uitgebreid met een luipaard, een wasbeer, een koe en een chimpansee, vooral omdat deze serie zo goed is voor een hele leuke prijs.

De serie grote poppenkastpoppen hebben we ingekocht zijn omdat ze heel bijzonder zijn en vrij uniek in hun soort maar…..the Puppet Company stopt met de productie van deze serie waardoor ze binnen niet al te lange tijd niet meer te krijgen zullen zijn en dat is heel jammer. Reden om ze toch even met je te delen vonden wij. Mocht je ze nog willen hebben, wacht dan niet te lang want nu kunnen we de meeste personages nog inkopen.

Hen Folkmanis

Ook van Folkmanis zijn er veel nieuwkomers dit voorjaar. Folkmanis blijft uitblinken in het maken van handpoppen die heel natuurgetrouw zijn en heeft een bijzonder goed oog voor details die in de vacht verwerkt moeten worden om de pop extra kracht te geven. Ik zou niet kunnen zeggen welke van de nieuwkomers ik het mooist vind, ze zijn heel verschillend in hun ‘zijn’ en hun bespeelbaarheid, ik word heel blij van de kikker omdat hij zo leuk beweegt en zo fijn speelt. Maar datzelfde geldt voor de hen, die zo prachtig gemaakt is en echt een kip is waar ik direct een soort van ‘attitude’ bij bespeur waar ik mee spelen wil omdat ik geloof dat die uit gaat dagen tot interactie. Ik word ook heel blij van het eekhoorntje dat klein maar heel fijn is, zijn bek niet bewegen kan maar dat dubbel en dwars compenseert met de lieftalligheid van de kleine bewegingen waar hij in uitblinkt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het jonge hangoor konijntje waar iedereen voor valt als een blok omdat hij zó levensecht is dat je er direct voor wilt zorgen, die enorm makkelijk tot leven te roepen is en heel goed bespeelbaar is. Folkmanis heeft zichzelf dit jaar echt overtroffen, er komen stuk voor stuk mooie en goede handpoppen van dit merk uit.

De voorjaarscollectie van Living Puppets wordt eind juni/begin juli verwacht waardoor we nog niet in de gelegenheid zijn geweest om die goed te bekijken en te fotograferen maar we kunnen er al wel wat van laten zien*.

*Het komt voor dat er na het maken van de foto nog wijzigingen worden aangebracht in een handpop en de definitieve uitvoering er net iets anders uit ziet. Om die reden maken wij de productfoto’s ook altijd zelf. Zodra de collectie van Living Puppets binnenkomt maken we dat uiteraard bekend via Facebook, Twitter en Instagram.

Naast binnenkomers zijn er ook handpoppen die de collectie gaan verlaten maar daarover meer in een volgend blog.

By |2018-01-30T18:56:26+00:00juni 16th, 2017|1 reactie

About the Author:

Ik werk al meer dan 25 jaar elke dag met handpoppen. Vooral omdat de mogelijkheden van de handpop me fascineren, inspireren en raken. Ik ben sinds 2004 de eigenaar van Handpop.nl en in die hoedanigheid niet alleen bezig met het samenstellen van een mooie collectie handpoppen maar ook met de verschillende toepassingen van de handpop.

Eén reactie

  1. […] week schreef ik een blog over alle nieuwkomers in de collectie en daarin gaf ik al aan dat er ook het één en ander gaat vertrekken. Deze post […]

Laat een reactie achter

X