Nog maar 10 dagen en dan is 2017 alweer voorbij. De kerstvakantie staat voor de deur en volgende week hebben niet alleen alle scholen maar ook een groot deel van werkend Nederland (en België) vrij genomen, gewoon om het kan en zo fijn is na alle drukte en hectiek. Ook wij nemen vrij, sluiten tussen 22 december 14.00 uur en 2 januari onze deuren en gaan er even tussenuit om afscheid te nemen van een bewogen jaar en het nieuwe jaar met enthousiasme te verwelkomen.

Want 2018 heeft gelijk al veel in petto: de nieuwe collectie van Living Puppets en van Folkmanis komen binnen, The Puppet Company komt ook met nieuwe dingen en voor je het weet zijn we alweer carnaval aan het vieren. Naast nieuwkomers heeft The Puppet Company overigens ook veel geschrapt in hun collectie en alweer zijn we het met sommige keuzes helemaal niet eens: de keuze om de mol niet meer te maken bijvoorbeeld, of de keuze om de marionetten te schrappen, de keuze om de groene, paarse, oranje, roze en blauwe vogel en al die leuke gekleurde Funky Monkeys uit hun collectie te kieperen. Wij zijn het er niet mee eens, maar ja, het gaat toch echt gebeuren omdat er plaats gemaakt moet worden voor de vernieuwing waar The Puppet Company ook om bekend staat. Ander schokkend nieuws komt van Melissa and Doug want die hebben besloten te stoppen met de productie van de armstokpoppen. Het is gelukt om nog wat exemplaren in te kopen maar de cheerleader (mijn persoonlijke favoriet, zo’n heerlijk hysterische pop, maar dat terzijde), de ballerina, de prinses, de draak en de zeemeermin komen niet meer binnen wanneer ze op zijn. Ik verwacht dus hele leuke nieuwkomers maar laat je ook nu al weten wat er niet meer gemaakt gaat worden door verschillende merken (voor zover ze dat met ons communiceren) zodat je daar op kunt anticiperen.

Voor wie al jaren een workshop wil volgen en er dit jaar weer niet in geslaagd is een geschikte datum te vinden heb ik goed nieuws want ook in 2018 staan er weer workshops op het programma. Tot eind april staan de basisworkshops op onze locatie in Elst al vast en ook is een basisworkshop in Hasselt (BE) ingepland op 9 maart a.s. Voor België is dat waarschijnlijk de enige het komende voorjaar, de vervolgworkshop komt in 2018 één keer op het programma te staan en daarvan is de datum nog niet bekend. Wanneer je de agenda even hebt bekeken zie je ook verschillende data staan waarop er een Open Huis is. We streven er naar om die om die in ieder geval om de 6 weken terug te laten komen om je in de gelegenheid te stellen het aanbod in de webshop in het echt te komen bekijken en uit te proberen. Het bezoeken van de showroom op afspraak komt per 1 januari te vervallen.

De belangrijkste reden voor het afschaffen van bezoek op afspraak is dat mijn agenda zo vol zit dat het inplannen van afspraken niet meer lukt en de showroomfunctie steeds meer plaats heeft gemaakt voor werkruimte om te filmen, te fotograferen en nieuwe inhouden te ontwikkelen. Dit jaar is er een begin gemaakt met een online academy en in 2018 zal die verder uitgebouwd gaan worden met cursussen die gericht zijn op taalstimulering, taalontwikkeling, het vergroten van de weerbaarheid en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Onderwerpen waarbij de pop van grote waarde kan zijn en die al jaren schreeuwen om in beeld gebracht te worden, in 2018 heeft dat mijn priortiteit en gaat een belangrijk deel van mijn tijd daar naar toe, heel erg van harte overigens want ik popel om daarmee te starten 🙂

Voor nu laat ik het hier even bij en sluit ik af met iedereen te bedanken voor alle interesse en het vertrouwen dat we ook dit jaar weer hebben gezien en gevoeld. Ik wens een ieder hele fijne feestdagen en, indien van toepassing, een hele fijne vakatie toe. Rust een beetje uit en blijf vooral spelen én fotograferen/filmen want in januari staat er een verloting op het programma waarin je al je foto’s of filmpjes weer mag delen.

Tot 2018!