Leuke handpop cadeautjes tot 10 euro

/, Nieuws uit de webshop/Leuke handpop cadeautjes tot 10 euro

Leuke handpop cadeautjes tot 10 euro

Met de feestdagen voor de deur gaan we massaal op zoek naar leuke cadeautjes waar we een ander mee kunnen gaan verrassen of die helemaal aansluiten bij zijn/haar wensen. Onze webshop omvat inmiddels meer dan 500 verschillende handpoppen en steeds vaker horen we dat het bijna onmogelijk is om daar een goede keuze in te maken. Een groot aanbod is fijn maar niet als dat keuzestress oplevert want stress hebben we al genoeg. Om je een beetje te helpen heb ik een aantal toppers voor je op prijs gerangschikt en zal daar, per prijscategorie, een blog aan wijden. In dit blog begin ik met de handpoppen onder de 10 euro.

Een leuke handpop voor minder dan 10 euro, kan dat?

Jazeker, dat kan, in onze webshop zijn meer dan 50 artikelen minder dan 10 euro. Dat is inclusief de handschoenpoppen van Beleduc die in de aanbieding zijn, in dit overzicht komen 2 exemplaren uit die aanbiedingsgroep voor die echt de moeite van het uitproberen waard zijn. We nemen deze twee op in deze lijst omdat Beleduc enorm aan het snijden is in haar aanbod en ruim 25% binnenkort niet meer leverbaar zal zijn, je herkent deze handschoenpoppen aan het aanbiedingslabel in onze webshop, doe er je voordeel mee…

Maar goed, nu dan onze top 5 onder de handpoppen voor minder dan 10 euro.

Vlinder vingerpopje van Folkmanis

1. Het vlinder vingerpopje van Folkmanis voor €8,90

Dit vlinder vingerpopje is al jaren een echte topper en wat mij betreft is dat terecht want geen enkele vlinder handpop komt zó goed over als deze. Ze is licht, haar formaat is goed, de materiaalkeuze klopt, ze is makkelijk in gebruik, mooi in haar beweging en in totaliteit geloofwaardig. De afgelopen jaren hebben we deze vlinder op allerlei verschillende manieren ingezet zien worden: ze mocht onderdeel zijn in menig voorstelling, werd een geliefd attribuut binnen de rouwverwerking, werd ingezet om zware onderwerpen lichter en luchtiger te maken, om kinderen te leren los te laten en gedrag/gedachten te transformeren. Maar ook bij artsen, fysiotherapeuten, acupuncturisten en andere behandelaars doet ze goed werk en wordt deze vlinder gebruikt om het aanraken bij kinderen minder onveilig te maken. Grote effecten voor zo’n klein en voordelig vlindertje dus. Ze is ongeveer 12 cm hoog,  heeft een vleugelwijdte van 20 cm, in haar soepele lijfje zit een ingang voor 1 vinger en ze kost €8,90.

2. De slang van The Puppet Company voor €8,95

Deze slang is maar liefst 1 meter lang, is heel betaalbaar, mooi gemaakt en er is over nagedacht; met veel slangen valt nauwelijks te spelen omdat er alleen een ingang in de kop zit maar deze heeft ook een ingang achter in de staart waardoor er tegendruk aan het lange lijf gegeven kan worden en de slang veel geloofwaardiger bewegen kan. Hoewel een slang niet echt een populair dier is kan hij wel een mooie toepassing krijgen binnen een voorstelling, een filmpje of de natuureducatie. Maar ook bij onderwerpen als angst, transformatie, (letterlijk of figuurlijk) giftig zijn kan de slang een rol spelen en een bijdrage leveren. Deze slang is 100 cm lang, verkrijgbaar in de kleuren groen, blauw en rood, heeft een ingang voor 2 vingers in de kop en voor 1 vinger in de staart en kost 8,95.

3. De struisvogel van Beleduc voor €8,95

Dit is er zo eentje waarvan je niet verwacht dat die ooit niet meer leverbaar zal zijn omdat hij zó leuk is maar helaas is niets minder waar. De struisvogel van Beleduc is binnenkort niet meer verkrijgbaar en dat zou je best een gemiste kans kunnen noemen wat mij betreft. Deze struisvogel is een heel betaalbare en goed bespeelbare handschoenpop waarvan de vleugels en de kop bespeeld kunnen worden, de lange nek maakt dat de kop lekker wiebelt tijdens het spelen maar dat maakt hem juist zo leuk. Hij is goed te gebruiken om aan de slag te gaan met het zgn. struisvogelgedrag: je kop in het zand steken, de waarheid niet onder ogen willen zien en/of je ogen sluiten voor dreiging en gevaar. Je kunt hem ook gebruiken om de struisvogeleigenschappen: zijn snelheid, zijn manier van verdedigen en zijn kracht maar zeker ook omdat het een buitengewoon interessant dier is. Deze struisvogel is 32 cm en kost nu €8,95.

4. De inktvis van Beleduc voor €8,95

Ook de inktvis van Beleduc is binnenkort niet meer leverbaar en hoewel een inktvis niet direct een beest is waar je als eerste aan denkt wanneer je op zoek gaat naar een handpop is dit wel een echte leukerd. Wat hem zo leuk maakt zijn de bespeelbare tentakels waardoor hij net als de spin lekker levendig wordt. En de inktvis kan dan wel een beest zijn waar je niet gelijk aan denkt, hij heeft toch echt eigenschappen die hem interessant maken om mee te werken want door de tentakels kun je hem over een lichaam laten ‘glijden’, je kunt hem gebruiken omdat de inktvis een meester is in zichzelf camoufleren, zichzelf erg goed weet te verdedigen door met inkt te gaan spuiten en zich alle eeuwen lang weet aan te passen aan veranderende omstandigheden waardoor hij nog steeds bestaat. Best indrukwekkend toch? Hij is met tentakels 30 cm groot en kost nu €8,95.

5. De ‘eerste handpop serie’ van The Puppet Company voor €8,95 per stuk

The Puppet Company is het sterkst opkomende merk bij ons dit jaar en vooral omdat het handpoppen maakt die én goed zijn, én een eigenheid hebben, én in de prijsklasse onder Living Puppets en Folkmanis zitten en daar bleek behoefte aan. Dit konijntje is een onderdeel van een serie handpoppen die speciaal voor de allerkleinsten ontwikkeld is, deze serie bestaat uit in totaal 14 verschillende dieren die allemaal erg kleurrijk, zacht, 25 cm groot, bevatten geen harde onderdelen en zijn zowel door ouders als door jonge kinderen zelf te bespelen. Het zijn popjes waar kinderen mee kunnen spelen, mee kunnen knuffel en mee kunnen slapen en die uitnodigen tot spel en interactie, prachtige (kraam)cadeautjes dus. De serie omvat: een aap, een beer, een eend, een hond, een kikker, koe, konijn, leeuw, muis, olifant, poes, schaap, uil en varken. Ze zijn allemaal ongeveer 25 cm groot (sommige wat groter door langere oren) en kosten €8,95 per stuk.

Tot zover mijn toppers onder de handpoppen voor minder dan 10 euro. Laat me even weten of je dergelijke top 5’s of top 10’s leuk en zinvol vind want dan weet ik ook of ik echt iets toevoeg of niet.

 

 

By |2018-01-30T19:00:48+00:00november 11th, 2016|0 reacties

About the Author:

Ik werk al meer dan 25 jaar elke dag met handpoppen. Vooral omdat de mogelijkheden van de handpop me fascineren, inspireren en raken. Ik ben sinds 2004 de eigenaar van Handpop.nl en in die hoedanigheid niet alleen bezig met het samenstellen van een mooie collectie handpoppen maar ook met de verschillende toepassingen van de handpop.

Laat een reactie achter

X