Nieuwkomers april 2015

//Nieuwkomers april 2015

Nieuwkomers april 2015

In de vorige post vertelde ik over de handpoppen die onze collectie hebben verlaten of gaan verlaten, in deze post wil ik het hebben over de poppen die sinds deze week onze collectie komen versterken. In totaal zijn het er 10 waarvan er 9 van Folkmanis zijn en eentje van Living Puppets, van Living Puppets gaat er nog meer volgen maar die verwachten we op zijn vroegst in juni.

De Basset (hierboven) is een nieuwkomer in onze Folkmanis collectie en vooral omdat we nieuwsgierig waren hoe hij er in het echt uit zou zien. Hij kwam, zag en overwon want de Basset (€68,90) mag er ook echt wel wezen. Hij is mooi uitgevoerd, heeft prachtige ogen, een goed gevormd, gevuld lijf en is ook fijn om mee te spelen. Echt wel een handpop voor de (Basset)liefhebber dus.

handpop-folkmanis-zeeschildpad-300x200De zeeschildpad is echt een pareltje en ook dit is een handpop die zowel goed gevormd is als ook goed speelt. Folkmanis is erg goed in het maken van schildpadden, we hadden er al een paar van hen en deze maand zijn er weer een paar bijgekomen waaronder dus deze prachtige zeeschildpad. Hij heeft een stevig schild wat tijdens het spelen ook goed in model blijft, is 40 cm groot, heeft een prachtige, levensechte kop en erg geloofwaardig wanneer hij tot leven komt. Zoals bij vrijwel alle handpoppen van Folkmanis gaat het ook bij deze handpop om kleine, subtiele bewegingen die het mooist zijn. Deze schildpad heeft voor Folkmanis-begrippen ruime ingangen en dat is prettig. Hij kost €50,90.handpop-folkmanis-woestijnschildpad

Nog zo’n mooie schildpad is deze, de woestijnschildpad. Ook deze heeft een mooi gevormd schild wat goed in vorm blijft tijdens het spelen en relatief veel ruimte in zijn lijf, kop en poten. Zijn bek is goed te bewegen en zijn kop is vrij makkelijk in zijn schild terug te trekken. Zijn kop en poten zijn gemaakt van soepel materiaal wat de bespeelbaarheid zeker vergroot en dat is alleen maar prettig want het is een heel mooie handpop, met een prachtige tekening op zijn schild. Hij is 40 cm lang en kost €55,90. Deze schildpad zijn prijs echt waard.

handpop-folkmanis-schildpad-coltrui1Nóg een schildpad en dit keer geen natuurgetrouwe maar wel een erg leuke schildpad. De schildpad met de coltrui dankt zijn naam aan de coltrui waarvan de onderkant van zijn schild gemaakt is, de bovenkant van zijn schild is gemaakt van zeshoeken van imitatieleer die aan elkaar gestikt zijn, erg mooi! Ook deze schildpad heeft voldoende ruimte in zijn lijf, poten en kop om er prettig mee te kunnen spelen en de hand in verschillende standen te bewegen in de pop. De kop is makkelijk naar binnen te trekken wat zijn gebruiksmogelijkheden binnen thema’s van sociaal-emotionele aard vergroot. Hij is 38 cm lang, de kleinste van de nieuwe schildpadden dus en kost €56,90.

handpop-folkmanis-witte-rat1Er is al een bruine rat van Folkmanis maar nu dus ook een witte en de witte is een grappig beestje van het type huisdier vooral. Hij is redelijk groot (29 cm) en daar komt zijn staart dan nog bij dus in totaal is ie van neus tot staart 53 cm. Hij heeft een lekker zacht lijf wat mee veert tijdens het spelen en dat is fijn. Zijn handingang zit vlak achter zijn voorpootjes en vanuit daar zijn zijn voorpoten en zijn kop/bek goed te bereiken en te bespelen. De witte rat is ook weer een handpop met mogelijkheden die heel aandoenlijk is wanneer hij tot leven komt maar ook heel speels kan zijn omdat hij zo soepel is. Hij kost €35,90.

handpop-folkmanis-tuxedo-katDeze Tuxedo kat is niet zo groot als de andere Folkmanis kat in onze collectie, deze, maar hij heeft dan ook een andere prijs. Hij heeft in liggende houding een afmeting van 55 cm en kan heel goed doorgaan voor een echte kat, hij is levensecht, mooi gemaakt en goed bespeelbaar. Heeft groene kattenogen, een roze neusje, roze oorinzetjes en roze voetzooltjes. Ook deze kat is weer met veel oog voor detail gemaakt, de tekening van de kat is precies daar waar je een tekening verwacht. Deze kat kost €59,90.handpop-folkmanis-bij

Folkmanis had al eerder een bij in haar collectie maar die werd op een gegeven moment uit de productie gehaald. Gelukkig hebben ze dat besluit herzien en is er een bij in hun collectie teruggekomen. Deze is véél leuker ook dan de eerdere bij (wij vonden die een beetje lomp). Dit bijtje is mooi gemaakt, heeft iets elegants en is precies wat hij wezen moet. Zoals veel bijen-handpoppen is ook bij deze bij gekozen voor een vorm waarbij de hand in een soort handschoen verdwijnt en het lijf op de hand rust. Toch heeft deze bij ook ruimte in zijn lijf waardoor er meer met de pootjes gedaan kan worden dan bij de gemiddelde bij-handpop. Hij is 17 cm groot en kost €27,90.

handpop-folkmanis-vlinder1Naast de bij is er ook een nieuwe vlinder bijgekomen. Vroeger hadden we een Monarchvlinder waarvan nu alleen het vingerpopje nog verkrijgbaar is (niet meer lang dus als je die nog hebben wilt moet je niet te lang wachten met bestellen want het kleine vlindertje gaat er uit bij Folkmanis) en nu hebben we een Zwaluwstaartvlinder. Hij is 30 cm groot en wordt bespeeld als een vingerpopje. In de vleugels zijn baleinen verwerkt waardoor die mooi in vorm blijven terwijl de vlinder door de ruimte vliegt. Boven op zijn lijf is een lusje gemaakt waar bijvoorbeeld een hengel aan vast gemaakt kan worden zodat de vlinder zich ook op een andere manier door een ruimte kan verplaatsen. De vlinder kost €29,90.

handpop-folkmanis-rupsDe laatste nieuwkomer nu van Folkmanis is de rups. Vroeger was er een rups die kon transformeren tot een vlinder maar dat mocht bijna geen rups heten dus Folkmanis heeft de rups opnieuw ontworpen en deze is echt veel beter. Het is alleen wel een pop waar je even mee moet oefenen want deze rups biedt niet genoeg ruimte om er een volwassen hand in te stoppen, het is dus werken met je vingers en door het soepele materiaal is dat goed te doen maar het vereist wel wat oefening om m.n. de bek goed te laten bewegen. Door de verdikkingen in het lijf van de rups komt het echte rupskarakter wel mooi naar voren en is het ook mogelijk om te verbeelden hoe de rups steeds dikker wordt. In totaal is de rups 35 cm lang, hij kost €22,90.

handpop-living-puppets-kito-beerKito de beer is de enige nieuwkomer van Living Puppets op dit moment. Hij komt de nieuwe collectie vooruit en als hij model staat voor de voorjaarsnieuwkomers van Living Puppets dan belooft dat nog wat 🙂 Kito vult het gat op wat een paar jaar geleden ontstond toen Living Puppets besloot niet verder te gaan met Oskar de beer. We hebben dat altijd een misser gevonden maar met Kito komt er weer een beer terug in de collectie die kan tippen aan Oskar, een lekker zachte, goed bespeelbare, vriendelijke en aaibare beer die het ook prima zal doen bij hele jonge kinderen. Kito is 42 cm groot en heeft een lekker lijf, hij houdt lekker vast, zijn handingang is prettig, hij speelt lekker en is aandoenlijk. Alleen zijn kop en bek zijn te bespelen omdat de handingang in zijn kop zit maar door het materiaal bewegen zijn voorpoten toch gezellig mee tijdens het spelen. Kito is echt een leukerd en wij zijn blij dat er zo’n goede opvolger voor Oskar is gekomen. Hij kost €39,-

Tot zover de nieuwkomers van april. Ik laat het je weten als er weer nieuwe komen en dan laat ik ze hier weer zien.

By |2017-03-06T16:26:25+00:00april 29th, 2015|0 reacties

About the Author:

Ik werk al meer dan 25 jaar elke dag met handpoppen. Vooral omdat de mogelijkheden van de handpop me fascineren, inspireren en raken. Ik ben sinds 2004 de eigenaar van Handpop.nl en in die hoedanigheid niet alleen bezig met het samenstellen van een mooie collectie handpoppen maar ook met de verschillende toepassingen van de handpop.

Laat een reactie achter

X