Nieuwkomers januari 2017

//Nieuwkomers januari 2017

Nieuwkomers januari 2017

Januari is bij ons meestal een maand van bijkomen van de drukte, uit die hoge versnelling komen en terugschakelen naar ‘gewoon’. Je mag het saai noemen maar ik hou van ‘gewoon’, van een vrij voorspelbaar ritme en van overzicht, daar gedij ik goed bij en dat geeft me rust om weer na te gaan denken over onderwerpen waar ik over bloggen zal, over filmpjes die ik maken wil en avonturen die ik aan wil gaan.

Dit jaar is het nog niet van bloggen gekomen en dat heeft te maken met allerlei updates waarvan programma-makers beweren dat ze verbeteringen zijn maar die nooit direct vertrouwd zijn of werken zoals het oude werkte. Google nam nog wat tijd in beslag want die heeft bedacht dat ze aan het eind van de maand voorrang gaan geven aan websites die het predikaat ‘veilige website’ hebben en dus moest er op alle websites zo’n groen balkje geïnstalleerd worden (en daarna werkte niet alles meer als voorheen natuurlijk). En last but not least waren er heel veel nieuwkomers, een deel was al in december binnen gekomen en had geduldig staan wachten tot er tijd was om ingevoerd te worden in de webshop.

Van bijkomen van drukte is dus nog weinig gekomen maar ja, je kunt niet alles hebben.

Er zijn zoveel nieuwkomers dat het onmogelijk is om ze allemaal afzonderlijk te bespreken, ik heb er dus een berg van gebouwd, ze gezamenlijk gefotografeerd en ga ze ook gezamenlijk bespreken want er zitten een aantal artikelen bij die een gedeeltelijke overlap hebben. Wil je ze allemaal afzonderlijk bekijken dan kan dat natuurlijk want ze zijn ondergebracht in de categorie ‘nieuw’ in de webshop.

De Nieuwkomers:

Het zijn er 31 in totaal en ze komen van de merken Living Puppets, Folkmanis en The Puppet Company. We beginnen met Living Puppets, dit zijn hun nieuwkomers:

 

De meest opvallende nieuwkomers van Living Puppets zijn de vier vogels uit de Birdmail-serie: Happy, Thank you, Sorry en Wish you. Het zijn vier erg leuke en eenvoudig uitgevoerde vogel handpoppen waarvan alleen de snavel bespeelbaar is en die alle vier zijn uitgerust met een klein stoffen kokertje rond de poot waarin een briefje gestopt kan worden. En wat er op dat briefje staat bepaal je zelf, misschien is het de letter of het woord van de week, misschien is het een boodschap van een verre vriend, een mysterieuze opdracht, een raadsel, een rekensom, een…..

Daarnaast zijn er 3 nieuwkomers bijgekomen die ‘in the box’ wonen en ook dat blijft een leuk gegeven want het gaat niet om zomaar een doos maar een doos waar een handingang in gemaakt is zodat de pop vanuit de doos kan verschijnen en er ook weer in kan verdwijnen. De doos kan echt tot onderdeel van het spel gemaakt worden dus maar wanneer je daar geen zin in hebt of het onhandig vindt kun je de pop ook buiten de doos bespelen want het zijn allemaal volwaardige handpoppen. Ook het egeltje is meer dan leuk en heeft een echte stekelige uitstraling terwijl hij superzacht aanvoelt.

Van Folkmanis zijn nieuw binnengekomen:

Bij de nieuwkomers van Folkmanis is niet alles zo natuurgetrouw als we van hen gewend zijn. Of dat erg is blijft een kwestie van smaak. Zo kloppen de verhoudingen en ook het materiaal van de vos bijvoorbeeld niet helemaal met de werkelijkheid maar het levert wel een handpop op die heel erg leuk, toegankelijk en bovendien erg goed bespeelbaar is. Dat zelfde geldt voor de koe, ook niet helemaal natuurgetrouw maar wel een erg goede pop. Het varkentje is helemáál aandoenlijk, heerlijk zacht maar vooral heel erg leuk en ook weer heel toegankelijk. Wat het varkentje extra leuk maakt is dat hij ook echt kan knorren, er is een luchtzakje in zijn rug verwerkt en als je daar een beetje op drukt dan laat hij zich horen. De dolfijn en de blonde labrador pup zijn mooi, goed bespeelbaar en weer helemaal wat we gewend zijn van Folkmanis, net als de vlinder waarmee de hele levenscyclus uitgebeeld kan worden. Deze vlinder is ingenieus gemaakt en bevat alle drie de levensstadia die via omkeringen en ritjes allemaal tevoorschijn kunnen komen, alleen de vlinder is daarbij echt te bespelen als handpop maar die is dan ook wel gelijk heel indrukwekkend en lekker groot. Mijn persoonlijke favoriet in dit rijtje Folkmanis nieuwkomers is de rat in het blik, ik had niet gedacht dat ik die zo leuk zou vinden maar ik viel er als een bl(i)k voor want het kleine ratje is bijzonder beweeglijk en heel fascinerend wanneer hij tot leven komt. Echt een pop waarmee je zonder woorden een heel verhaal vertellen kunt.

En last but (zeker niet) least de nieuwkomers van The Puppet Company want dit merk blijft me verrassen door de grote diversiteit en kwaliteit. Ook nu is dat weer het geval. Van The Puppet Company gaat nog meer nieuw binnen komen, we verwachten binnenkort nog een aantal grote zeedieren toe te voegen die qua afmeting vergelijkbaar zijn met de kameleon en de leguaan die al eerder binnenkwamen. Nu zijn nieuw:

De beer en de ezel zijn een aanvulling op de zgn. longsleeve serie van The Puppet Company, mooie, goed geprijsde, lange handschoenpoppen die bespeeld worden als poppenkastpop en wel of geen bespeelbare bek hebben. De das, kikker en het konijn zijn een aanvulling op de Wildlife serie en dat zijn zgn. full-body handpoppen met en al dan niet bespeelbare bek. De meest opvallende nieuwkomers van The Puppet Company zijn zonder meer de babydraakjes die je van een afstand al tegemoet stralen in hun glimmendheid en dat is nog maar een voorproefje van wat ze nog meer teweeg brengen. Het is een echt leuke speelset waarbij het draakje in zijn ei kan verdwijnen en er ook weer uit kan verschijnen. De stof waarvan het draakje gemaakt is, is niet dik waardoor hij heel makkelijk bespeelbaar is en ook maar weinig nodig heeft om tot leven te komen. Qua beweeglijkheid en mogelijkheden zijn de draakjes te vergelijken met de rat in het blik, ze zijn mooi en met oog voor detail uitgevoerd. Verder zijn er een aantal poppenkasten bijgekomen, we hadden nog geen houten poppenkasten en de blauw/witte of rood/gele poppenkasten zijn bijzonder omdat ze niet alleen mooi en stevig zijn maar ook op 3 manieren gebruikt kunnen worden: als hoge staande poppenkast, als tafelpoppenkast en als marionet theater. Het bovenstuk is los te maken van het onderstuk en kan op zichzelf gebruikt worden waardoor er een multi-inzetbare poppenkast ontstaat die niet alleen door jezelf gebruikt en bespeeld kan worden maar ook door kinderen. Ideaal voor een klas of spelkamer dus.

Hiermee kom ik aan het einde van dit blog. De komende tijd zou ik me graag willen bezighouden met een aantal inhoudelijke blogs, of dat ook gaat lukken merk je vanzelf. Tussen wat ik graag zou willen en wat er ook daadwerkelijk mogelijk is zit nog wel eens een verschil, ik hoop dat je me dat niet kwalijk neemt 🙂

By |2018-01-30T18:58:48+00:00januari 31st, 2017|0 reacties

About the Author:

Ik werk al meer dan 25 jaar elke dag met handpoppen. Vooral omdat de mogelijkheden van de handpop me fascineren, inspireren en raken. Ik ben sinds 2004 de eigenaar van Handpop.nl en in die hoedanigheid niet alleen bezig met het samenstellen van een mooie collectie handpoppen maar ook met de verschillende toepassingen van de handpop.

Laat een reactie achter

X