Nieuwkomers Living Puppets najaar 2015

//Nieuwkomers Living Puppets najaar 2015

Nieuwkomers Living Puppets najaar 2015

Living Puppets was dit jaar vroeg met zijn najaarscollectie en dat is fijn want daardoor zijn ze allemaal al vóór Sinterklaas binnen. In totaal zijn er 8 menspoppen, 5 kledingstukken, 7 dierpoppen,  4 sleutelhangers en de Wiwaldi serie (5verschillende poppen) toegevoegd. Best een boel hè?

Ik begin even met de menspoppen:

Franjo 35 cm €37,90

Franjo €37,90

sandra-handpop-35-cm-living-puppets1

Sandra €37,90

Sandra en Franjo zijn 2 nieuwe 35 cm grote menspoppen maar heel anders dan de andere 35 cm grote menspoppen die we hebben. Wat hen anders maakt is vooral de keuze voor alleen een handingang in het hoofd. Die handingang is best ruim waardoor de mond goed bespeelbaar is. Wat ook anders is t.o.v. de andere mini menspoppen is dat Sandra en Franjo geen bespeelbare handen hebben en ranker zijn gebouwd, het lijf, de armen en de benen zijn volledig opgevuld, het lijf voelt stevig maar is niet stug waardoor er prima mee gespeeld kan worden. Ik vind ze geweldig, vooral omdat ze er én heel leuk uit zien én meer speelruimte bieden in de hoofdingang en dat komt het spel er mee alleen maar ten goede. Ze kosten €37,90 per stuk.

griffin-handpop-45-cm-living-puppets1

Griffin €59,95

amy-handpop-45-cm-living-puppets1

Amy, €59,95

Amy en Griffin zijn 2 nieuwe 45 cm grote menspoppen en ook met hen zijn we erg blij want dit zijn de eerste gekleurde menspoppen in die maat en daar hebben we héél lang op moeten wachten. Amy is lichter gekleurd dan Griffin en lijkt een leuke combinatie tussen Greetje en Tanni. Ze heeft de huidskleur van Mo, zwart haar, bruine ogen, gestreepte benen en draagt een blauw overgooiertje. Alleen haar overgooiertje kan uit, de rest zit aan Amy vast. Griffin is een donker gekleurd jongetje, hij heeft dezelfde huidskleur als Lum, heeft zwart haar, bruine ogen, draagt een rode broek en een grijze tricot trui. Zijn rode broek kan uit, zijn trui en schoenen zitten aan zijn lijf vast. Amy en Griffin kosten €59,95 per stuk.

mateo-handpop-65-cm-living-puppets

Mateo, €78,95

sean-handpop-65-cm-living-puppets

Sean, €76,95

joshua-handpop-65-cm-living-puppets

Joshua €76,95

amelia-handpop-65-cm-living-puppets2

Amelia, €78,95

 Mateo, Sean, Joshua en Amelia zijn de 4 nieuwe 65 cm grote menspoppen. Wat opvalt is dat ze alle vier onder de €80,- blijven en dat zijn we niet meer gewend van Living Puppets dus we waren nieuwsgierig waar dat hem in zit en zijn al snel tot de conclusie gekomen dat ze alle vier echt heel erg leuk zijn, mooi zijn uitgevoerd, een goeie uitstraling hebben en dat de prijs vooral komt door het gegeven dat de schoenen en vrijwel alle andere kleding aan het lijf vast zitten. Ze zijn niet uitkleedbaar dus en dat is met name jammer voor degene die graag schoenen wisselt want het blijft natuurlijk altijd mogelijk om andere kleding over de bestaande kleding aan te trekken, zeker met de stofjes waarmee dit viertal is aangekleed is dat heel goed mogelijk.

pyjama-handpop-35-cm-living-puppets

Pyjama €17,90

jas-handpop-45-cm-living-puppets

Jas €19,90

jurk-handpop-45-cm-living-puppets

Jurk €19,90

jurk-handpop-65-cm-living-puppets

Jurk €20,90

sportkleding-handpop-45-cm-living-puppets

Sportkleding €16,90

sportkleding-handpop-65-cm-living-puppets

Sportkleding €18,90

En dan de kledingstukken:

Dit najaar is Living Puppets gekomen met 2 kledingstukken die zowel voor de 65 cm grote- als voor de 45 cm grote menspop verkrijgbaar zijn, nl. de sportkleding en de gebloemde jurk. De sportkleding is gemaakt van tricot en bestaat uit een knielange grijze sportbroek met daarop een paars tricot shirt met aan beide kanten een leuke print. De gebloemde jurk bestaat uit twee delen; de gebloemde overgooier met rushes en het witte shirt met rushes, deze twee zitten dus niet aan elkaar vast. Voor de 45 cm grote menspop is er nu ook een regenjas verkrijgbaar. De roze pyjama is bestemd voor de 35 cm grote menspop en daarvan is slechts een klein aantal exemplaren verkrijgbaar.

Dit zijn de 7 nieuwe dierpoppen waarbij Vasco, Lampo en Ramon misschien wel de meest opvallende zijn want dat soort handpop hebben we nog niet eerder gehad van Living Puppets. Bij deze drie gaat de hand aan de onderkant de pop in en zijn de pootjes en de kop bespeelbaar maar de bek niet. Het is dus meer een handschoen of poppenkastpop dan een dierpop zoals we van Living Puppets gewend zijn maar als ze tot leven komen zijn ze net zo prachtig als de andere nieuwkomers.

[justified_image_grid preset=3 ids=”15091,15088,15085,15083,15073,15040,15033″]

In Duitsland is de Wiwaldi show inmiddels wel bekend maar bij ons wordt dit televisieprogramma niet uitgezonden en dus vrij onbekend. Dat kan een voordeel of een nadeel zijn, persoonlijk vind ik het een voordeel omdat de handpoppen die gemaakt zijn naar aanleiding van deze televisiepersonages voor ons dus vrij blanco zijn en we ze sec als pop kunnen bekijken en gebruiken want de handpoppen zijn stuk voor stuk prachtig gemaakt en opvallende verschijningen die het ook in een voorstelling, op een evenement of binnen een filmpje goed zullen doen. Laten we even kennismaken met de 5 Wiwaldi poppen:

Hoewel het allemaal draait om Wiwaldi, zijn Purzel, Hai, Horst Pferdinand en Zeurpiet misschien wel interessanter als personage, qua uitvoering zijn ze in ieder geval meer uitgesproken dan Wiwaldi. Wat niet wegneemt dat ook Wiwaldi een prachtige pop is, hij is gemaakt van heel zacht langharig pluche, is prettig om mee te spelen en heeft een hele goeie uitstraling. Maar hij is niet zo lekker gek als de andere 4. Zeurpiet is goed bedacht en eigenlijk niks meer dan een vierkant zakdoek waar een bek in gemaakt is. Hij past makkelijk in een broekzak en kan dus voor een hoop hilariteit zorgen als hij ineens tevoorschijn komt om even lekker te zeuren.

handpop-wiwaldi-living-puppets1

Wiwaldi €79,90

handpop-purzel-wiwaldi-co-living-puppets

Purzel €66,90

handpop-haai-wiwaldi-co-living-puppets

Hai €42,90

handpop-horst-pferdinant-wiwaldi-co-living-puppets

Horst Pferdinand €66,90

Van Wiwaldi, Purzel en Zeurpiet zijn ook sleutelhangers gemaakt.

handpop-zeurpiet-wiwaldi-co-living-puppets1

Zeurpiet €16,90

 

 

 

 

 

 

handpop-spook-living-puppets1

Geesje €54,95

En last but not least is er nog Geesje, het vriendelijk spookje van Living Puppets. Geesje valt onder de grote menspoppen omdat haar hoofd en haar handen het formaat van een 65 cm grote menspop heeft maar daar houdt de vergelijking ook gelijk op want Geesje heeft verder geen lijf. Aan het hagelwitte hoofd met blauwe ogen is een wijde jurk vastgemaakt en dat is Geesje’s lijf. Geesje is ook de enige grote menspop waarbij het hoofd via de onderkant, dus van onder haar jurk bespeeld wordt, haar handen zijn wel via de buitenkant bespeeld. Door haar wijde jurk heeft Geesje een wat grotere spanwijdte dan de andere poppen en dat komt natuurlijk goed van pas als je een spook bent.

Met Geesje kom ik aan het eind van dit blog over de nieuwkomers van Living Puppets. Het zijn er weer genoeg en ze zijn ook weer allemaal erg mooi maar eigenlijk is dat nog maar nauwelijks een verrassing te noemen want Living Puppets staat inmiddels wel bekend om zijn mooie, goed uitgevoerde en goed bespeelbare handpoppen. De nieuwe collectie wijkt daar niet van af, Living Puppets blijft staan voor aaibaarheid en kwaliteit.

In een volgend blog ga ik in op een andere collectie die binnengekomen is, nl. de verkleedkleding van Melissa and Doug, want dat is met een reden ingekocht en die reden is ‘stimuleren van spel’ en ook daar kan een handpop een rol in gaan krijgen. Hoe? Dat ga ik je vertellen in een blog wat ik volgende week ga schrijven. Deze week komt er eerst nog een blog over de mogelijkheden om een handpop te integreren binnen het Sinterklaasthema.

By |2017-03-06T16:26:23+00:00november 11th, 2015|0 reacties

About the Author:

Ik werk al meer dan 25 jaar elke dag met handpoppen. Vooral omdat de mogelijkheden van de handpop me fascineren, inspireren en raken. Ik ben sinds 2004 de eigenaar van Handpop.nl en in die hoedanigheid niet alleen bezig met het samenstellen van een mooie collectie handpoppen maar ook met de verschillende toepassingen van de handpop.

Laat een reactie achter

X