Nieuws uit de poppenkast

/, Soorten en maten/Nieuws uit de poppenkast

Nieuws uit de poppenkast

Volgens mij is er in het bestaan van ons blog nog nooit een bericht geweest over de poppenkastpoppen. Ja, toen ze kwamen heb ik dat natuurlijk gemeld en als er poppenkastpoppen bij kwamen vertelde ik dat ook maar daar bleef het wel bij. Tot nu want nu voltrekt zich toch wel een grote verandering in de collectie poppenkastpoppen van Sterntaler,  er zijn maar liefst 17 nieuwe poppenkastpoppen uitgebracht waarvan er 4 nieuw zijn  (een erg leuk uiltje, een boswachter, een schoorsteenveger  én, terug van weggeweest, een engel :)) de overige 13 nieuwkomers gaan de bestaande uitvoeringen van de poppenkastpoppen zoals we ze jaren gehad hebben vervangen. En wel per direct!

Ik moest even slikken toen ik het zag want het betekent dus dat de oude uitvoeringen niet meer bij te bestellen zijn, als ze op zijn dan zijn ze op. Ik heb de poppen waar het om gaat even bij elkaar gezet zodat je kunt zien wat de verschillen zijn tussen de oude en de nieuwe uitvoering waarbij de pop links steeds de oude uitvoering is. Het duiveltje en de olifant zijn nauwelijks veranderd maar de andere figuren zijn toch echt anders, vooral het kleurgebruik is anders en ook is de nieuwe uitvoering wat grover en groter, het scheelt maar een paar centimeter overigens.

Op dit moment zijn alle bovenstaande figuren nog in de oude uitvoering leverbaar (van een aantal is de voorraad wel heel beperkt dus kijk even of er exemplaren tussen dit lijstje staan die je echt graag aan je verzameling toe wilt voegen nog). De draak, het duiveltje, het elfje, de heks, de leeuw, de olifant, de politieman, de schurk en de zeerover zijn al verkrijgbaar in de nieuwe uitvoering. Deze zijn inmiddels gefotografeerd en zullen dit weekend aan de webshop worden toegevoegd waarbij de nieuwe uitvoering naast de oude komt te staan. De prijs per stuk blijft hetzelfde €16,95

Binnenkort zullen ook Hans, Grietje, oma, opa, de prins en de prinses in de nieuwe uitvoering beschikbaar zijn en de oude uitvoering gaan vervangen, deze 13 poppenkastpoppen kunnen we niet meer in de oude uitvoering bijbestellen.

Maar goed, we kunnen treurig zijn om al die leuke poppenkastpoppen die gaan verdwijnen maar de andere kant van het verhaal is dat er nog meer leuke poppenkastpoppen voor terug zijn gekomen, wat mij betreft zijn ze van harte welkom want deze nieuwkomers zijn over het algemeen wat stoerder en krachtiger in hun uitstraling, zijn nog steeds erg mooi gemaakt, erg zacht en aaibaar en hun prijs meer dan waard.

Ik ben al een beetje aan ze gewend nu maar ben wel benieuwd hoe jij ze ziet, welke is leuker; de oude of de nieuwe uitvoering?

By |2017-03-06T16:26:14+00:00februari 25th, 2016|0 reacties

About the Author:

Ik werk al meer dan 25 jaar elke dag met handpoppen. Vooral omdat de mogelijkheden van de handpop me fascineren, inspireren en raken. Ik ben sinds 2004 de eigenaar van Handpop.nl en in die hoedanigheid niet alleen bezig met het samenstellen van een mooie collectie handpoppen maar ook met de verschillende toepassingen van de handpop.

Laat een reactie achter

X