Nu ook levering op zaterdag mogelijk

//Nu ook levering op zaterdag mogelijk

Nu ook levering op zaterdag mogelijk

N.B. Sinds 12 november 2016 is onderstaande niet meer actueel en verzenden we op vrijdag weer ‘gewoon’ via GLS, behalve wanneer er expliciet voor levering op zaterdag (alleen binnen Nederland) wordt gekozen. Zie ook deze pagina.

We werken al jaren met GLS als bezorger van onze pakketten en zijn daar erg tevreden over maar we krijgen ook steeds meer vragen waarom wij niet in het weekend en in de avonduren kunnen leveren. Het antwoord daarop was altijd heel eenvoudig: omdat GLS alleen op zaterdag bezorgt wanneer daar een flinke meerprijs voor betaald wordt en die meerprijs was dusdanig hoog dat we die door wilden berekenen. Maar het bleef wel ‘een dingetje’ waar we steeds vaker tegenaan liepen. Onlangs hebben we onze Facebookvolgers een aantal vragen voorgelegd want naast GLS zijn er natuurlijk ook andere bezorgers, alleen kunnen die bezorgers ons niet de prijs bieden die GLS wel kan bieden en dat zou betekenen dat de verzendkosten of de verkoopprijzen omhoog zouden moeten. Beiden vinden wij niet wenselijk.

We hebben wat verschillende mogelijkheden naast elkaar gelegd en zijn er uit: vanaf deze week kunnen we ook bestellingen op zaterdag bezorgen binnen Nederland (voor België doen we ons best maar daar hangt de zaterdaglevering af van de postdiensten waar pakketten aan overgedragen worden, dat kunnen we dus niet garanderen) en die zaterdaglevering wordt verzorgd door Postnl. Dat is ook goed nieuws voor een ieder die, om welke reden dan ook, liever geen pakket ontvangt via GLS en voor iedereen die op de Waddeneilanden woont want daar kan Postnl wel voor een normaal tarief bezorgen terwijl GLS daar een toeslag voor vraagt.

Vooralsnog gaan we alléén op vrijdag via Postnl versturen. Postnl is voor ons gewoon duurder en komt pakketten niet bij ons ophalen waardoor we zelf naar het depot moeten rijden om ze aan te bieden. Dat willen we best doen maar we hebben ook begrepen dat onze klanten liever niets extra wil betalen voor verzending via Postnl en dat is voor ons alleen haalbaar wanneer we het grootste deel van onze pakketten blijven verzenden via GLS. Net als Postnl leveren zij pakketten in 99% van de gevallen de volgende werkdag af en is het via het track en trace systeem mogelijk aan te geven waar en wanneer een tweede afleverpoging gewenst is.

De verzenddagen zien er nu dus zó uit:

Op maandag versturen we via GLS
Op dinsdag versturen we via GLS
Op woensdag versturen we via GLS
Op donderdag versturen we via GLS
Op vrijdag versturen we via Postnl

In het weekend versturen we geen pakketten en hebben we weekend

De levertijd is afhankelijk van het moment en de dag waarop de bestelling geplaatst wordt en van de gekozen betalingsvorm:

  • Bestellingen die op werkdagen vóór 14.00 uur  binnen komen kunnen vaak nog dezelfde werkdag verstuurd worden.
  • Bestellingen die direct online zijn betaald via iDeal, Bancontact, Visa, Maestro of Mastercard worden binnen één werkdag verstuurd.
  • Rembourszendingen (alleen Nederland) worden binnen één werkdag verstuurd.
  • Bestellingen die door scholen/instellingen* zijn geplaatst worden binnen één werkdag verstuurd.
  • Bestellingen waarbij voor de optie vooruitbetaling is gekozen of waarvan de online betaling is misgegaan worden verstuurd nadat de betaling bij ons binnen is gekomen.

In onderstaand schema kun je zien wat de vermoedelijke afleverdag van de bestelling is:

Je bestelt op: Levering Nederland: Levering België:
Zondag Dinsdag/woensdag Dinsdag/woensdag
Maandag Dinsdag/woensdag Dinsdag/woensdag
Dinsdag Woensdag/donderdag Woensdag/donderdag
Woensdag* Donderdag/vrijdag Donderdag/vrijdag
Donderdag Vrijdag/zaterdag Vrijdag/zaterdag
Vrijdag Zaterdag/dinsdag Zaterdag/dinsdag
Zaterdag/zondag Dinsdag/woensdag Dinsdag/woensdag

* Tijdens de feestmaanden en bij storm, gladheid kan de aflevering langer duren.

De verzendkosten blijven hetzelfde, behalve voor bewoners van de Waddeneilanden, die betalen nu hetzelfde als de rest van Nederland máár moeten wat langer op hun pakket wachten want verzending naar de Wadden vindt alleen op vrijdag via Postnl plaats.

Wat zijn de verzendkosten?
Bestelbedrag
€ 0,00 – € 49,99
€ 50,00 – €149,99
hoger dan €150,00
Nederland (excl. waddeneilanden)
€ 4,95
€ 0,00
€ 0,00
Nederland waddeneilanden (pakketten worden alléén op zaterdag bezorgd)
€ 4,95
€ 0,00
€ 0,00
België
€ 7,50
€ 7,50
€ 0,00
Binnen Nederland is ook verzending onder rembours mogelijk, je betaalt dan bij aflevering aan de chauffeur van GLS of Postnl. De toeslag voor verzending onder rembours is €12,95
De verzendkosten worden in onze webshop automatisch berekend en getoond, je weet zo altijd hoeveel verzendkosten je moet betalen.
 –
Voorlopig gaan we dus alleen op vrijdagen via Postnl versturen, we zijn ons nog aan het beraden of we ook avondleveringen via Postnl gaan aanbieden maar gaan daar vooralsnog niet mee starten omdat daar wel een toeslag per zending voor gevraagd zal worden en er genoeg mogelijkheden zijn om pakketten overdag af te leveren op plaatsen die je goed uitkomen. We gaan eerst kijken of onze ervaringen met Postnl net zo goed zijn als onze ervaringen met GLS en dan zien we wel weer verder. Als er een uitbreiding komt dan laten we dat weer weten en tot die tijd verloopt de verzending zoals ik hierboven beschreven heb.
By | 2017-03-06T16:26:14+00:00 maart 16th, 2016|0 reacties

About the Author:

Ik werk al meer dan 25 jaar elke dag met handpoppen. Vooral omdat de mogelijkheden van de handpop me fascineren, inspireren en raken. Ik ben sinds 2004 de eigenaar van Handpop.nl en in die hoedanigheid niet alleen bezig met het samenstellen van een mooie collectie handpoppen maar ook met de verschillende toepassingen van de handpop.

Laat een reactie achter

december 2017
Z m D w d v Z
« nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
X