Online cursussen

/Online cursussen
Online cursussen2017-09-28T19:04:54+00:00

De afgelopen jaren is de toepassing van de handpop binnen verschillende sectoren in een stroomversnelling terecht gekomen. Dat is niet gek natuurlijk wanneer je bedenkt wat er allemaal mogelijk is met dit prachtige medium en de manier waarop kinderen op een handpop reageren. Vanaf 2004 zijn wij vaak benaderd vanuit de praktijk om mee te denken rondom thema’s, onderwerpen en problematieken waarbij de handpop een rol zou kunnen spelen. Hebben we een manier van werken met de pop ontwikkeld die heel eigen is, die goed aansluit bij de praktijk en door kinderen omarmd wordt. Al jaren geven we workshops om leerkrachten, hulpverleners, ouders, opvoeders en andere geïnteresseerden aan de slag te laten gaan met de pop als hulpmiddel en doen dat nog steeds met veel plezier.

In de loop van de jaren zijn er ook veel onderwerpen, leergebieden en problematieken langsgekomen die ontzettend interessant zijn maar te specifiek om er een rendabele workshop op te ontwikkelen of te diepgaand om ze in een basisworkshop te stoppen. Inmiddels ligt er een schat aan informatie, uitgewerkte ideëen en invalshoeken waar u misschien nooit bij stil heeft gestaan maar die allemaal gekoppeld kunnen worden aan de menspop. Het is zonde om die informatie op de plank te laten verstoffen want daar is het te waardevol voor, niet alleen voor u maar ook voor alle kinderen die er baat bij gaan hebben.

En daarom hebben we, naast onze workshops, nog een andere vorm van scholing bedacht; een online academy waarin verschillende cursussen gevolgd kunnen worden die betrekking hebben op basisvaardigheden, op het verder uitwerken van de hand(mens)pop en op vaardigheden en/of ingangen die pas aan bod komen wanneer het spelen met de pop heel natuurlijk af gaat. Vanaf 1 november 2017 opent de academy haar deuren en starten we met basiscursussen en pluscursussen. In 2018 zal het aanbod verder worden uitgebouwd met vervolgcursussen.

De naam online academy doet al vermoeden dat de lessen online te volgen zijn, u hoeft dus niet naar ons toe te komen, hoeft de deur niet uit en kunt, bij wijze van spreken, in uw pyjama aan de cursus deelnemen. U heeft een pc of tablet nodig én een menspop want al onze cursussen richten zich op het werken met de menspop, vooral omdat we dat als de meest breed inzetbaar type handpop ervaren, en deze binnen de pedagogische- en educatieve situatie het meest wordt gebruikt als hulpmiddel.

Elke cursus bestaat uit lessen met een of meer video’s en opdrachten, u wordt in een online cursusgroep geplaatst waarin u ervaringen kunt delen met andere deelnemers en krijgt toegang tot het kennisforum bij uw cursus waarin u alle vragen die u hebt kunt stellen en waarin extra informatie gegeven kan worden. De cursusdocent is ook aanwezig op dit forum en zal u helpen waar zij dat kan.

Hieronder een overzicht van alle cursussen die te volgen zijn op de Academy:

Lees meer

Basiscursus voor kinderen: Breng je handpop tot leven

Ben je tussen de 8 en de 14 jaar, heb je een menspop (of wil je een menspop) en wil je daar meer mee doen dan je nu doet? Dan is deze cursus iets voor jou want in deze cursus ga je samen met JaNee aan de slag om jouw pop helemaal tot leven te laten komen. Daar hoef je de deur niet eens voor uit want je kunt de lessen achter je computer volgen en oefent thuis voor de spiegel of samen met vriendjes als je dat liever doet. JaNee laat je zien hoe zij het doet en heeft allerlei oefeningen bedacht waarmee het jou ook gaat lukken om veel met je pop te kunnen gaan doen. Ze heeft niets vergeten en als ze dat toch per ongeluk deed dan kun je altijd vragen aan haar stellen want je komt in een online deelnemersgroep waarin je alles mag vragen of delen. De cursus bestaat uit 5 lessen die gaan over: de bewegingen van het hoofd, het bewegen van de handen en het lijf, de stem, emoties, karakter en starten met je pop.

Lees meer
Lees meer

Basiscursus voor volwassenen: Hoe creëer ik een geloofwaardige menspop?

U hebt een menspop en had daar grootse plannen mee toen u die kocht maar in de praktijk lukt het u niet om hem tot leven te roepen of te gebruiken zoals u voor ogen had. Of u wilt een menspop aanschaffen maar hebt geen idee hoe u daar mee zou kunnen starten en bent bang dat hij vooral op de stoel of op de kast blijft zitten? Dan is deze cursus iets voor u want in deze beginnerscursus gaat u stap voor stap aan de slag om van uw pop een levendig en geloofwaardig wezentje te maken. Het is een beginnerscursus, u hebt geen ervaring nodig, alleen een pop waarmee u kunt oefenen en dat oefenen doet u op een plek die u zelf kiest want deze cursus kunt u helemaal online in uw eigen tempo en op tijden die u zelf kiest volgen. De cursus bestaat uit 5 lessen die alle basisvaardigheden rondom het tot leven roepen van de pop behandelen: de bewegingen van het hoofd, het bewegen van de handen en het lijf, de stem, emoties, karakter en starten met uw pop.

Lees meer
Lees meer

Pluscursus voor volwassenen: De handpop als hulpmiddel in de hulpverlening

U hebt een menspop, kunt deze tot leven roepen en wilt deze gaan gebruiken binnen uw sessies met kinderen maar  komt niet lekker op gang. Het loopt niet zoals u dat graag zou zien, u ziet dat kinderen enthousiast reageren op de pop maar weet niet goed hoe u de pop inhoud moet geven, op welke manier u via de pop kunt gaan communiceren met het kind en hoe u via de pop informatie kunt gaan verzamelen over het kind. Dan is deze cursus iets voor u want in deze cursus gaat u in 11 lessen aan de slag met het transformeren van uw pop tot een prachtig hulpmiddel.

Veelgestelde vraag:

Is deze cursus hetzelfde als de basisworkshop “De handpop als pedagogisch hulpmiddel”?

Nee, de inhoud van de basisworkshop komt overeen met de basiscursus “Hoe creëer ik een geloofwaardige menspop?” + deze pluscursus

Lees meer
Lees meer

Pluscursus voor volwassenen: De handpop als hulpmiddel in de kinderopvang

U hebt een menspop, kunt deze tot leven roepen en wilt deze gaan gebruiken binnen uw werk in de kinderopvang. U werkt met jonge- en/of oudere kinderen, ziet dat kinderen enthousiast reageren op de pop en zou er meer mee willen doen dat u nu doet. Kinderen uitdagen meer te vertellen, mee te doen met een spelletje, te laten oefenen met zelfstandigheid, samen spelen, leren omgaan met zichzelf en de ander bijvoorbeeld. Of om thema’s en onderwerpen mee aan te kaarten of te introduceren, om een laagdrempelig vriendje toe te voegen aan uw groep waarmee kinderen kunnen oefenen met het verleggen van grenzen of ander gedrag. U ziet de mogelijkheden van de handpop maar weet niet zo goed hoe u die ook echt kunt gaan benutten. Dan is deze cursus iets voor u want in deze cursus gaat u in 11 lessen aan de slag met het transformeren van uw pop tot een prachtig hulpmiddel.

Veelgestelde vraag:

Is deze cursus hetzelfde als de basisworkshop “De handpop als pedagogisch hulpmiddel”?

Nee, de inhoud van de basisworkshop komt overeen met de basiscursus “Hoe creëer ik een geloofwaardige menspop?” + deze pluscursus

Lees meer
Lees meer

Pluscursus voor volwassenen: De handpop als hulpmiddel in de thuissituatie

U hebt een menspop, kunt deze tot leven roepen en wilt deze gaan gebruiken om uw kind(eren) bijvoorbeeld uit te dagen tot activiteiten, het verleggen van grenzen, wat meer te vertellen over wat er in hem/haar omgaat. Of omdat u uw kind graag een laagdrempelig vriendje wilt bieden waarmee het nieuwe vaardigheden kan oefenen, een vriendje dat echt een onderdeel van het gezin is. De plannen zijn er maar in de uitvoering loopt u vast omdat u niet goed weet hoe u het aan moet pakken en uw kind(eren) de pop veel te snel overnemen. U bent enthousiast en u ziet het effect van de pop op uw kind(eren) maar het ontbreekt u aan vaardigheden? Dan is deze cursus iets voor u want in deze cursus gaat u in 11 lessen aan de slag met het transformeren van uw pop tot een prachtig hulpmiddel.

Veelgestelde vraag:

Is deze cursus hetzelfde als de basisworkshop “De handpop als pedagogisch hulpmiddel”?

Nee, de inhoud van de basisworkshop komt overeen met de basiscursus “Hoe creëer ik een geloofwaardige menspop?” + deze pluscursus

Lees meer
Lees meer

Pluscursus voor volwassenen: De handpop als hulpmiddel in het onderwijs

U hebt een menspop, kunt deze tot leven roepen en wilt deze gaan gebruiken binnen uw werk als leerkracht. U ziet dat kinderen enthousiast op de pop reageren en het erg leuk vinden wanneer deze verschijnt maar de aanwezigheid van de pop is voor uw gevoel nog te beperkt, of teveel gericht op het introduceren van een nieuw thema.U wilt er méér mee, de pop vaker en breder inzetten, niet alleen om een verhaaltje bij een thema te vertellen maar ook om leerinhouden aan te bieden in bijvoorbeeld de kring, om kinderen uit te dagen tot interactie, het verleggen van grenzen, het openstaan voor nieuwe uitdagingen, het leren omgaan met zichzelf en de ander. U hebt een beeld waar u naartoe wilt maar weet niet hoe? Dan is deze cursus iets voor u want in deze cursus gaat u in 11 lessen aan de slag met het transformeren van uw pop tot een prachtig hulpmiddel.

Veelgestelde vraag:

Is deze cursus hetzelfde als de basisworkshop “De handpop als pedagogisch hulpmiddel”?

Nee, de inhoud van de basisworkshop komt overeen met de basiscursus “Hoe creëer ik een geloofwaardige menspop?” + deze pluscursus

Lees meer

De oplettende lezer zegt nu: de inhoud van de pluscursussen is vrijwel gelijk! Dat klopt, het werken met de pop als hulpmiddel is voor al deze toepassingen vrijwel gelijk, het verschil zit in hem in de details en de invulling. Binnen de cursussen zitten de verschillen ook vooral in de opdrachten die bij de lessen horen, die zijn per cursus echt anders.

december 2018
Z M D W D V Z
« nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
X