Op je eigen locatie leren werken met een handpop

/, Workshop/Op je eigen locatie leren werken met een handpop

Op je eigen locatie leren werken met een handpop

Zelfs als het enthousiasme voor een handpop groot is, er een pop gevonden is die je helemaal leuk vindt, die ook goed bij je past en je een heleboel ideeën hebt wat je allemaal met de pop zou willen doen binnen je klas, groep of praktijk, is het starten met de handpop voor de meesten niet iets wat helemaal vanzelf gaat. “Da’s balen maar ik kan naar je toe komen om het te laten zien” zou mijn pop JaNee zeggen want JaNee weet precies hoe ze haar ideetjes om moet zetten in communicatie, interactie, (leer)inhouden, spelletjes en grootse avonturen.

Een workshop volgen blijkt in de praktijk de meest effectieve manier om snel met een pop aan de slag te gaan én te blijven want na de introductie moet er natuurlijk wel een vervolg komen op die eerste ontmoeting die voor de kinderen zeker naar méér heeft gesmaakt. De leukste plek om een workshop te volgen blijft in ons eigen pand in Elst (vind ik) omdat alle poppen, alle materialen en alles wat met het werken met de handpop te maken heeft daar aanwezig is maar ik begrijp ook dat dit niet voor iedereen haalbaar is en niet iedereen een vrije zaterdag op wil offeren voor het volgen van een workshop, hoe leuk die workshop ook is.

Daarom geven we ook al jaren workshops op locatie en die locatie kan zijn een praktijk, een school, een kinderdagverblijf, een instelling maar ook een huiskamer die genoeg ruimte biedt aan het aantal workshopdeelnemers. Een workshop op locatie is meestal ook gelijk een workshop op maat, een workshop die je als groep of team volgt waarbij je van te voren hebt nagedacht over wat je precies zou willen leren in de workshop, welke doelen je wilt gaan bereiken door te gaan werken met de handpop of welke (leer)gebieden je wilt gaan stimuleren via de handpop. Een workshop op maat kan helemaal worden toegespitst op jouw praktijksituatie en aansluiten op methodes waarmee al gewerkt wordt, werken met een handpop is immers geen methode maar een hulpmiddel wat zowel bij een methode gebruikt kan worden als zelfstandig kan werken aan te behalen doelen.

Omdat er zoveel aanvragen voor workshops op locatie binnen komen hebben we besloten extra tijd vrij te maken om ook daadwerkelijk workshops te kunnen geven. Voor de zomer en het najaar 2016 betekent dit dat er nog een aantal woensdagen beschikbaar zijn voor een workshop op locatie, deze data zijn te vinden in de agenda. Mocht je interesse hebben in een workshop dan kun je een optie nemen op één of meerdere woensdagen, omdat er meerdere opties op een datum genomen kunnen zijn is het altijd handig om een optie op meer dan 1 datum te nemen.

Bij de aanvraag stellen we ook gelijk een paar vragen om duidelijk te krijgen wie de aanvrager is en wat de wensen van de workshopgroep zijn. Op die manier kunnen we gelijk gaan nadenken over wat een mogelijke invulling van het programma zou kunnen zijn en beter aansluiten bij de groep.

Dus als jij geen tijd hebt om naar ons in Elst te komen maar zou je wel een workshop willen volgen op je eigen locatie? Kaart het daar aan en misschien zie ik je wel op je eigen werkplek!

By |2016-06-29T16:02:08+00:00juni 29th, 2016|0 reacties

About the Author:

Ik werk al meer dan 25 jaar elke dag met handpoppen. Vooral omdat de mogelijkheden van de handpop me fascineren, inspireren en raken. Ik ben sinds 2004 de eigenaar van Handpop.nl en in die hoedanigheid niet alleen bezig met het samenstellen van een mooie collectie handpoppen maar ook met de verschillende toepassingen van de handpop.

Laat een reactie achter

X