Deze zomervakantie sturen we ons team (Jip, JaNee, Mo en Mees) weer op reis over de wereld om plaatsen te bezoeken, nieuwe ervaringen op te doen, in gesprek te gaan met mensen en grenzen te verleggen. Letterlijk en figuurlijk. Het idee is niet nieuw, we hebben dit al eerder gedaan en er toen verhalen bij bedacht, verhalen die over de locatie gingen, bezienswaardigheden die ze aantroffen beschreven en redenen gezocht waarom die plek voor hen (of één van hen) de moeite van het bezoeken waard was.

Dit jaar doen we het anders, dit jaar bieden we geen kant-en-klare verhalen aan maar gaan we werken met steekwoorden en mindmaps die je gebruiken kunt om je eigen vakantieverhalen vorm te geven. De reis wordt dit jaar op verschillende plekken gedeeld: de blogs worden gedeeld via Wonderbaarlijke Spiegels en de foto’s via dit en dit Instagram-account. Geen enkel account zal dezelfde informatie delen, we houden nog steeds van variatie op onze social-media accounts 🙂

Bij ons is de vakantie al een feit en dat is natuurlijk heerlijk want vakantie betekent: geen volgepropte kalender, geen schoolboeken, geen haast, maar wel genieten van het zonnetje, zwaaien naar vrienden die vertrekken en mensen die we ontmoeten en alle tijd van de wereld om te voetballen (of andere hobby’s waar we blij van worden). En  we gaan die tijd vullen met het bezoeken van het strand, een museum of andere bezienswaardigheid, een stad of dorp, we gaan naar de camping en gaan ook de natuur in, dichtbij of wat verder weg. We blijven laag bij de grond maar gaan ook de hoogte in. We reizen ook dit keer weer met onze Porsche en zullen, waar nodig, ook gebruik maken van het vliegtuig, de trein of de fiets.

Toch blijft (voor ons) het belangrijkste aan vakantie de tijd die we hebben om nieuwe dingen te ontdekken, over de wereld om ons heen maar ook over onszelf. Wat gebeurt er als je in een nieuwe situatie komt? Hoe is het om nieuwe mensen te ontdekken; stap je daar makkelijk op af of kijk je de kat een poosje uit de boom? En wat als alles heel anders loopt dan je hoopt; wat doe je dan, raak je in paniek of sta je te popelen om die uitdaging aan te gaan? Iedereen heeft zijn/haar eigen verhaal en zijn/haar eigen beleving rondom een zelfde situatie of een zelfde plek.

Jouw pop kan daarbij als intermediair dienen en tijdens, of na, de vakantie in gesprek gaan over onderwerpen die concreet of abstract zijn. Deze wereldreis willen we je na laten denken over ingangen die je gebruiken kunt in gesprekken die door jouw pop geïnitieerd worden. Daarbij maken we een mix van feitelijke informatie, waarneming, beleving en oplossingsgericht denken. Geen kant-en-klare-recepten dus maar handreikingen voor jouw eigen activiteiten met je pop.

Mo en Mees hebben het duidelijk naar hun zin al en zingen hard mee met dit zomerlied:

Reis je met ons mee deze zomer?