Workshop op maat

/Workshop op maat
Workshop op maat2017-03-14T09:51:33+00:00

Een maatworkshop is een workshop die óf een oriënterend karakter heeft óf qua inhoud afgestemd wordt op bijvoorbeeld de leervragen van de deelnemers, omstandigheden die samenhangen met de doelgroep, wensen die voortkomen uit het gebruik van een bepaalde lesmethode en/of doelen die u via de handpop wilt bereiken. Een workshop op maat kan heel algemeen zijn, denk maar aan het verzorgen van een gastles of van een oriënterende workshop tijdens een studiedag maar kan ook een 3,5 uur durende workshop zijn die dieper in gaat op een specifiek leergebied of een specifieke toepassing zoals:

 • de handpop inzetten t.b.v. taalontwikkeling en/of taalstimulering;
 • het vergroten van de weerbaarheid van kinderen;
 • de handpop inzetten om kinderen te helpen hun grenzen aan te geven;
 • de handpop als hulpmiddel gebruiken om de werkhouding van kinderen te verbeteren;
 • de handpop inzetten binnen uw werk in de hulpverlening aan kinderen;
 • de handpop inzetten om inzicht te krijgen in de belevingswereld van een kind;
 • de handpop inzetten om het oefenen met leerstof leuker te maken;
 • de handpop inzetten om kinderen nieuwe situaties minder eng of bedreigend te maken;
 • het kind via de handpop uitdagen tot actief taalgebruik en communicatie;
 • de handpop toespitsen op het introduceren van thema’s en leerinhouden;
 • de handpop integreren binnen de methode(n) waarmee u werkt;
 • de handpop de rol van volwaardige gesprekspartner geven;
 • etc.

Eigenlijk is er, wanneer u met kinderen werkt, maar weinig wat niet mogelijk is via een handpop. De ‘gewone’ basisworkshops behandelen de toepassing van de handpop in de breedte en stippen gebieden als bijvoorbeeld taalontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling even aan. Wanneer er behoefte is om bij een specifiek gebied wat langer stil te staan, is een workshop op maat meer geschikt voor u, uw groep of organisatie. Bij workshops die gegeven worden binnen een school, intervisiegroep of instelling is er bijna altijd sprake van een workshop op maat.

Een workshop op maat wordt op basis van uw wensen samengesteld kan bestaan uit een 3,5 uur durende workshop waarin de deelnemers echt zelf aan de slag gaan met een handpop of 2 x een 1,5 uur durende gastles waarbij de deelnemers aan een pop ‘snuffelen’ en wij de mogelijkheden van de handpop laten zien.

Een workshop op maat wordt altijd voor een specifieke groep op maat gemaakt en is om die reden niet toegankelijk voor individuele inschrijvingen van buiten af. Deze workshop kan gegeven worden op een door u gekozen locatie of, bij een groepsgrootte van maximaal 14 personen, op onze locatie in Elst.

Informeer naar de mogelijkheden

Een activiteit op maat kan helemaal worden afgestemd op uw organisatie, de leervragen en behoeften van deelnemers, specifieke doelgroepen of problematiek en de beschikbare tijd. Wij gaan aan de slag met uw wensen en sturen u geheel vrijblijvend een offerte en een voorstel voor het inhoudelijke programma.

Wanneer er al poppen aanwezig zijn kunt u die meenemen en daarmee oefenen. Wanneer er nog geen poppen aanwezig zijn oefenen de deelnemers met de poppen die we meenemen. Na afloop van de workshop is het mogelijk om poppen te kopen met een korting van 10% op de adviesprijs.

Wilt u een workshop boeken of heeft u nog vragen over de kosten en/of mogelijkheden voor een workshop? Stuur dan een mail met uw vragen en/of een aantal data waarop de workshop plaats zou kunnen vinden naar info@handpop.nl. We nemen daarna contact met u op om de mogelijkheden door te spreken.

oktober 2018
Z M D W D V Z
« sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
X